18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Tűzforró szex 40 felett is (18+)
Ne hagyd, hogy szexuális életed az évek múlásával ellaposodjon. Sosincs késő a változáshoz, éleszd újra pároddal az egykori szenvedélyt!

Húszas éveink buja hangulata az idő múlásával megkopik, és helyét valami mélyebb intimitás veszi át a kapcsolatokban. De mi lesz a szexszel? Feltétlenül bele kell törődni, hogy elillant a vágy?

Általában ez nem ilyen egyszerű: a nők hamarabb mondanak le a szexről, de a férfi még deresedő hajjal is ugyanaz a lepedőtornász vágyna lenni, mint húszévesen.

Azonban ne gondold, hogy mindez szükségszerű, biológiai velejárója a nők életének. Nem kell feltétlenül hátat fordítanod a hitvesi ágynak: turbózd fel szexuális életedet negyven fölött is!

Azok a ráncok!

A vágy csökkenésében a hiedelmekkel ellentétben nem a menopauza játssza a legnagyobb szerepet, hanem az öregedés. A legtöbb nő nehezen barátkozik meg egyre szaporodó ráncaival, változó külsejével, pedig fontos, hogy jóban legyél önmagaddal, ez ugyanis a kielégülésre való vágy alapfeltétele. Ha utálod a testedet, tudat alatt úgy gondolod, a kényeztetést sem érdemli meg.

Meg kell tanulnod elfogadni, hogy tested változásai az idő múlásának természetes velejárói. Párod sem az a délceg, szálkás ifjú, aki húsz évvel ezelőtt volt, a férfiak azonban ebből nem csinálnak problémát: tanulj tőle! Próbálj meg társad szemével tekinteni magadra, aki számára cseppet sem változtál: amit egykor vonzónak talált benned, azért még most is odavan. Ne mondj le tehát szexuális játékaitokról, ami kapcsolatotok elején olyan vibrálóan izgalmas volt! A szexből nem lehet kiöregedni, és nincsenek tabuk, se fiatalon, se később.

Ha nem kíván a férfi

Az ellenkező nem alaptermészete a kalandvágy. Ez sajnos soha nem múlik el, akármilyen hosszú ideje vagytok együtt. Az évek során azonban kapcsolatotokból elmúlhatnak az izgalmas kalandok, hiszen már jobban ismeritek egymást, mint saját szüleitek. Míg neked ez a biztos háttér az élet boldogságát jelentheti, a férfinak unalmas lehet, és különösen a kapuzárási pánik idején intenzíven felébredhet benne a hajdani vadászösztön.

Ha tehát párod csak veled nem akar szeretkezni, de az utcán járva minden fiatal nőcske után kitekeri a nyakát, neked kell tenned valamit! Azonban nehogy őrült módon edzeni kezdj, és a ráncfelvarrást is felejtsd el! Nem külsőddel van problémája, csupán az izgalmat hiányolja kapcsolatotokból. Frissítsd hát fel emlékeidet, régen mitől voltál rejtélyes és csábító, elejtendő vad számára, és turbózd fel nőiségedet! Éjszaka bújj szexi hálóingbe: ha már régóta egyszerű pamutpizsamát hordasz, ez az egyszerű trükk is vérforralóan hathat. A hétvégéket pedig ne töltsétek otthon a tévé előtt, inkább hívd el romantikus találkára oda, ahol legemlékezetesebb randevútokat töltöttétek: a nosztalgia biztosan felébreszti lappangó vágyát!

Menopauza

Az érzelmi változások mellett azonban a nők a változókor kellemetlenségeivel is kénytelenek szembenézni: hormonháztartásod változása miatt nagy átalakulásokon mehetsz ilyenkor keresztül. Az ösztrogén szintjének csökkenése önmagában is okozhatja a nemi vágy lanyhulását, azonban kellemetlen velejárója, a hüvelyszárazság legalább annyira okolható ezért.

A menopauza után hüvelyed kevesebb váladékot termel, úgyhogy akármilyen kívánatos is számodra partnered, ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy nem nedvesedsz eléggé, és a szex akár fájdalmas is lehet. Ezt azonban könnyen megelőzheted síkosító zselék alkalmazásával, vagy vannak olyanok, akik kimondottan izgatónak tartják, ha a kis műanyag flakon helyett partnerük saját nyálával teszi könnyebbé a behatolást.

A hüvelyszárazság azonban nem csak fizikailag keserítheti meg az együttlétet: mindkettőtök számára frusztráló lehet ez a jelenség. Fontos, hogy mindketten elfogadjátok, hogy ez elkerülhetetlen velejárója a nők életének, és egyikőtök se gondolja azt, hogy ez azért van, mert nem kívánod már a szexet vagy partneredet.

Bár az évek múlásával a nők számára egyre fontosabb a meghittség, míg a férfiaknak ez már kevésbé számít – ők inkább a testiségre koncentrálnak –, egészséges kapcsolatban mindig létezik arany középút. Ha nem is kell már havonta új ágyat beszereznetek szenvedélyes éjszakáitok miatt, ne mondjatok le a szexről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük