18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 fájdalmas tény, amit tudnod kell, mielőtt szerető leszel

A legszenvedélyesebb viszonynak is vannak árnyoldalai. Kerüld el a csalódást, és fontold meg a dolgot!

A második hely nem is rossz. Ha alacsonyabban is, de az is fent van a dobogón, legfeljebb az ezüstérmes himnuszát nem játsszák el az olimpián. Nem úgy a szerelemben, ahol második befutónak lenni nem dicsőség, inkább valami titkos, szégyellnivaló dolog, amit legfeljebb este, halvány lámpafénynél vésel bele a naplódba.

Mert a szerető szerepe egyáltalán nem hálás, különösen, ha a hónapokig húzódó, hamis ígéretekkel teli viszony után végül vesztesen vagy kénytelen elhagyni a csatamezőt. Mielőtt tehát ilyen egyenlőtlen viszonyba keveredsz, jobban teszed, ha átgondolod, vajon megéri-e a bizonytalan románc.

Mit vársz a viszonytól?

Mielőtt egy ilyen kényes viszonyba kezdenél, fontos, hogy tisztázd magadban, hogy mik is az elvárásaid. Ha csak egy röpke kalandra és időszakos, de heves együttlétekre vágysz, és ehhez egészen biztosan tudod is magad tartani, akkor, ha a lelkiismereted és a gyomrod bírja, vágj bele. Ha azonban gyengéd érzelmek fűznek egy férfihoz, aki már egy másik nővel osztja meg az életét, akkor jobb, ha nem áltatod magad azzal, hogy a szex mellett majdcsak beléd szeret. A legtöbb férfi a szeretői viszonyban csak az izgató kalandot és a nemi kielégülést keresi, de a diák is csak addig lóg az iskolából, amíg ki nem akarják csapni. Ha tehát a pasi válaszút elé érkezik, egészen máshogy kerülnek mérlegre a dolgok, és ebben az esetben szinte bizonyos, hogy a kapcsolata többet nyom a latban, mint akármelyik, szenvedélyes szeretkezéssel töltött lopott óra.

Meddig mennél el?

Természetesen a szeretői viszony sem mindig egyoldalú. Előfordulhat, hogy egyszerűen becsap a villám, és a vonzalom nem csak testileg, de érzelmileg is elemi erővel működik köztetek, amit csak az árnyékol be némileg, hogy délutáni légyottjaitok után szerelmedet egy odaadó kedves várja haza estére. Nem mindegy azonban, hogy a férfinak milyen jellegű a kapcsolata. Ha egy barátnő mellől szereted el a pasit, az tiszta, könnyű és egyszerű helyzetnek tűnhet, hiszen akkor erősebb az, ami köztetek van, mint az az érzelmi kötelék, ami a másik nőhöz fűzi.

A feleséggel azonban már más a dolgok állása. Ilyen helyzetben jó, ha többször is átgondolod, hogy érdemes-e egyáltalán elkezdeni ezt a viszonyt, mert könnyen lehet, hogy túl nagy árat fizetnél a boldogságért. Amellett, hogy a pasi, ha már egyszer papír szerint is megállapodott, sokkal nehezebben áll tovább, azzal is számolnod kell, hogy, ha el is hagyja a feleségét, a te lelkiismereted sem lesz tiszta. Arról nem is beszélve, hogy bizalomból elég rosszul indít az a férfi, aki egy viszonyért cserébe felrúgja a házasságát, különösen, ha esetleg közös gyerkőcök is tarkítják a családi portfóliót.

Mi a helyzet a párjával?

Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha a kényes határvonalat a házasságnál húzod meg, de egy egyszerű párkapcsolatból még lelkiismeret-furdalás nélkül elszereted a férfit. Így van ezzel a legtöbb nő, de azért legalább egy rövid időre nem árt, ha megpróbálod magad a megcsalt fél helyébe képzelni. Ha ugyanis szeretőd nem óhajt színt vallani kedvesének, inkább sunyi módon a háttérben szövögeti a zavaros szálakat, akkor az nem csak veled, de párjával szemben sem tisztességes, különösen, mivel ő az, aki a legkevesebbet tud a helyzetről. Ha pedig belemész ebbe az izgalmas, de annál kellemetlenebb játékba, akkor te sem vagy sokkal ártatlanabb, mint az a nőcsábász pasi, aki egyszerre két vasat próbál a tűzbe tartani. Könnyen előfordulhat akár az is, hogy nem te vagy az első ebben a felállásban, és már több nővel is megcsalta párját. Ebben a helyzetben pedig komoly érzelmekre te sem számíthatsz.

Meddig tart a büszkeséged?

Bármilyen erős érzelmeket táplálsz a pasi iránt, ha neki van valakije, akkor mindenképpen határt kell szabnod a dolgoknak. Nem a barátnőnél vagy a feleségnél, sokkal inkább ott, hogy mit kapsz a viszonytól cserébe, amiért megéri harmadiknak lenni.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ha csak a feledhetetlen éjszakák kötnek titeket össze, az is elég lehet, de csak, ha mindvégig szem előtt tartod, hogy ez egy olyan kaland, amiben elvárásaid nem lehetnek, és bármelyik percben véget érhet. Az érzelmi viszonyban pedig jobb, ha minél előbb döntésre kényszeríted a férfit, és eléred, hogy megtegye azt a lépést, amit a legtöbb pasi igyekszik kerülni: kérd meg, hogy válasszon!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük