Ezért ne vedd zokon, ha pornót néz a párod: egy bizonyos pontig hasznos is lehet
Szinte minden férfi néz néha pornófilmeket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Statisztikai adatok szerint a férfiak átlagosan heti 40 percet, életükben összegezve pedig három teljes hónapot töltenek pornónézéssel. Ez nem túl jó hír a nők számára, ugyanis bár vannak kivételek, a nagy többség nem tapsol örömében, ha párja ilyen videókra kattint - ki ezért, ki azért.

Jelen cikkünkben viszont nem is arról szólnánk, mi a baj a pornóval, sokkal inkább arról, miért lehet hasznos - ugyanis az lehet. Bár mindeddig úgy hitték, a pornó veszélyeztetheti a párkapcsolatokban a szexuális élet kiegyensúlyozottságát, egy új meglátás szerint azonban egy bizonyos gyakoriság mellett a pornó még jót is tehet a férfilibidónak.

A Kaliforniai Egyetem kutatói 280 férfi részvételével jártak utána egy vizsgálat keretében annak, hogy vajon valóban negatívan befolyásolja-e a pornó a férfilibidót. Arra kérték a jelentkezőket, figyeljék meg önmagukat, hogy rendszeres pornónézés mellett hogyan változik szexuális étvágyuk. A tapasztalataikról később be kellett számolniuk.

A pornó jót is tehet

A kaliforniai kutatók vizsgálati eredményei szerint a pornónézés nemhogy nem negatív, de inkább pozitív befolyással volt a férfiak szexuális étvágyára. A résztvevőknek skálán jelölve kellett saját libidójuk erősségét jellemezniük. Azok, akik nem néztek ilyen filmeket, többségükben 40-esre, szemben velük pedig, akik néztek pornót, 50-esre és afölé becsülték testi vágyaik intenzitását. Azok adták meg a legmagasabb értéket, akik heti két óránál többet töltöttek pornónézéssel.

"Mindez mutatja, hogy akik több vizuális stimulációt kapnak, azoknak erősebb a libidójuk" - állapította meg Prause és Pfaus, a kutatást vivő két kutató a Journal of Sexual Medicine című lapban közölt írásában. Ez persze csak azoknak a nőknek érdekes, akik elégedetlenek voltak a szex mennyiségével a kapcsolatukban.

A kutatás hiányosságai

Bár érdekes, amire a kutatók rámutattak, a vizsgálatnak nagy hiányossága volt, hogy a résztvevők mindegyike a húszas éveiben járt, így aztán nem lehet tudni, a megállapítások igazak lehetnek-e más korosztálybéli férfiakra is.

Mindemellett, fontos annyival kiegészíteni a fentieket, hogy ha a pornónézés fokozza is a libidót, bizony járhat veszélyekkel a kapcsolatokra nézve. Aki nem tartja az egészséges határokat, és túl sok vagy túl extrém videót néz, az könnyedén a rabjává válhat az ilyen filmeknek. Szexuális ingerküszöbe messze túlnőhet mindazon, amit a valóság nyújt, így a partnerrel való szexet kevésbé is élvezheti, mint a pornót szóló szexszel egybekötve.

Ugyanakkor a pornófilmeknek nem sok köze van a valósághoz, sem technikai  sem vizuális értelemben, illetve a hanghatásokat illetően. Aki nem gondolja mindezt végig józanul, annak a párjával szemben is irreális elvárásai lehetnek, így aztán növekvő libidó ide vagy oda, a pornó végül mégiscsak a párkapcsolati szexualitás, ezzel együtt pedig az elégedettség, a boldogság rovására mehet.

Ezt is szeretjük