Mit jelent, ha kimondja a pasi, szeretlek, és mit, ha nem?
Szeret, nem szeret? Tudd meg, mi állhat a hátterében annak, ha a választ csak a virágszirmoktól kaphatod meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az a bizonyos szeretlek az egyik leggyakoribb problémaforrás férfi és nő között. Mert a gyengébbik nem képviselőjének ezt nem elég tudni, hallania kell, mégpedig nem is akármilyen formában. Ha a pasi jól adja elő, ettől az egyetlen szótól hurrikánok csitulnak el, virágok nyílnak a havasokban, és megszelídül a legdurvább női harag is. Mégis, a legtöbb férfi legfeljebb szex után vagy a karácsonyfa alatt mormolja el olykor ezt a szót, egyesek nyelve pedig olyannyira nem áll rá, hogy inkább ki se mondják.

Mit jelent, ha nem mondja?

Ha párod nem suttogja minden napfényes reggelen szerelmesen a füledbe, mennyire szeret, az még nem jelenti azt, hogy ez nincs így. Ha hiányzik a szótárából ez a női szemmel kimondottan értékes szócska, akkor is lehet mély érzelmű az illető, legfeljebb csak irtózik a sablonoktól.

Ne csak szavakból érts, hanem olvass párod apró gesztusaiból is: a reggeli kávéból, a kedveskedő mosogatásokból vagy az apró ajándékokból. Nem minden pasi vall szerelmet húsz szál vörös rózsával, van, akinél ez a vallomás abban nyilvánul meg, hogy egy szenvedélyes este előtt figyelmesen megszabadul a döfködő borostától.

Az első vallomás

Másrészt pedig a szeretlek akkor is nehezen bukkan ki a férfi foga kerítésén, ha nem teljesen bizonyos abban, hogy te is hasonlóan érzel. A pasiba kódolva van, hogy minden helyzetben férfi legyen, ha azonban ő jobban kötődik, mint te, akkor ezt a szerepét elveszíti.

Ha végre el is jön az a pillanat, amikor párod kimondja ezt a várva várt szót, akkor se várd, hogy attól a naptól kezdve ezt minden szeretkezéshez és kedves öleléshez mellékelni fogja.

Minél többször hangzik el ugyanis ez a szó, annál kisebb a súlya. Ahogy az első csók után a többi egyre kevésbé izgató, egy hosszú kapcsolatban a szerelmi vallomás is könnyen megfakulhat. Ha pedig a pasi valamit természetesnek és magától értetődőnek érez, akkor azt nem mondja ki, hiszen úgy gondolja, hogy úgyis tudod, hogy szeret, különben nem ébredne melletted minden reggel.

Mit jelent, ha azt mondja, szeret?

Mi sem egyszerűbb: azt, hogy szeret. Vannak azonban helyzetek, amikor mégsem ennyire egyértelmű a képlet. Ha partnered már a második randevún szerelmet vall, és együttélésről, közös gyerekekről fantáziál, akkor érdemes gyanút fognod, létezik ugyanis az a fajta pasi, aki könnyen mond nagy dolgokat, de azok mögött legtöbbször nincsen érzelmi tartalom. Ezt a vallomást tehát nem úgy kell értened, hogy téged szeret, sokkal inkább úgy, hogy a nőket. Az ilyen férfi magával ragadó egyéniség lehet, azonban az érzelmekkel jobb, ha óvatosan bánsz, ugyanis nem biztos, hogy a rózsa mögött komoly szándékok lapulnak.

Ha sokszor mondja

A szeretlek azonban még egy párkapcsolatban sem jelenthet feltétlenül biztonságot. Ha ugyanis túl sokszor hangzik el a vallomás, az akár azt is jelentheti, hogy párod éppen bizonytalan, és nem valós érzelmeit tárja eléd, csupán magát próbálja meggyőzni arról, hogy valóban így van. Minden párkapcsolatnak vannak intenzívebb, lángoló szakaszai és hidegebb időszakai, a reflexszerűen emlegetett szerelem pedig éppen arra utalhat, hogy ebbe a problémás periódusba érkeztetek.

Ha tehát úgy érzed, hogy az utóbbi időben egyre kevesebbet beszéltek valós érzelmeitekről, és nem foglalkoztok eleget egymással, akkor ezt próbáld partnerednek is tudtára adni.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ne hagyd, hogy a rövid varázsszóval hátat fordítson a problémának, hiszen ez azt jelenti, hogy ideje kicsit megállnotok, kiszakadni a mindennapi rutinból és több időt fordítani egymásra.

Ezt is szeretjük