3 dolog, amiért érdemes összeházasodni
És nem csupán együtt élni
Ha nem is vagytok házasságpártiak, ezeket az érveket mindenképp gondoljátok át.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Noha a legtöbb nő kislánykora óta habos-babos menyasszonyi ruháról és hetedhét országra szóló lakodalomról álmodik, az utóbbi évek során mégis egyre nő azoknak a pároknak a száma, akik nem házasodnak össze, csupán együtt élnek.

Hogy ki miért mond le egy szép esküvőről, az páronként, egyénenként változó. Vannak, akik megalkusznak, mert egyikük nem híve a házasság intézményének, vannak, akik anyagi megfontolásból hagyják ki, mások egyszerűen úgy érzik, mindez csak egy felesleges cécó, és ők anélkül is szeretik egymást, hogy a karikagyűrű ott ragyogna az ujjukon.

Az utóbbi érv egyfelől nagyon dicséretes, hiszen arról tanúskodik, hogy a két ember valóban szerelemből, és nem berögzült társadalmi normákat követendő marad együtt, másfelől viszont nem túl jó dolog, több szempontból sem. Összeszedtünk három nyomós érvet a házasság mellett.

A kötelék megerősítése

Ha egy férfi és egy nő oltár elé áll, azzal nem csupán egy élményt ajándékoznak az őket figyelő, fátyolos tekintetű szüleiknek és rokonaiknak, és nem csupán egy néhány év után magától értetődő lépést tesznek meg általa.

Ha esküvőre kerül a sor, akkor szeretteik és Isten előtt tesznek arról tanúbizonyságot, hogy szerelmük igaz szerelem, és nyilatkoznak arról, hogy életük végéig együtt szeretnének maradni. A gyermekvállalás mellett ez a leggyönyörűbb esemény, ami egy párral megtörténhet.

A gyerekszületés szempontja

Apropó, gyermekvállalás. Sokan vannak, akik bele sem gondolnak, mások pedig, ha bele is gondolnak, csak legyintenek, azt mondván, nem érdekli őket, ki mit mond, illetve mik a társadalmi normák, viszont a majdani gyereknek az az ideális, ha egy házaspár gyermekeként jön a világra.

Itt érdemes megjegyezni, hogy természetesen semmilyen házassági papír nem azonos értékű a szülői szeretettel, odaadással, a harmonikus körülményekkel. Nem ettől lesz jobb a gyereknek, ám érdemes megadni neki a stabil hátteret, és számolni azokkal a rosszindulatú emberekkel, akik z betűs jelzővel illetnék őt a későbbiekben, noha egy porszemmel sem lesz rosszabb másoknál. Egy szó, mint száz, legalább egy polgári szertartást érdemes tartania a pároknak.

Az esküvő szépsége

Igen, ez is egy szempont. Ugyanis, ahogy azt már a cikk elején is olvashattad, és talán magadról is tudod, a nők zömének az esküvő kislánykori álma. Nem kell persze hercegnői felhajtás, de ha az ember a szerelmével az anyakönyvvezető, illetve az oltár elé áll, és sírig tartó szerelmet ígér, ahhoz kevés élmény lehet fogható - egyszerűen nem szabad róla lemondani.

Azt a pillanatot pedig bizonyára egy férfi sem hagyná ki, hogy meglássa a templomba belépő, fehér ruhába öltözött párját, és végignézze, ahogyan a  padok közt mosolyogva közelít felé. Ugye, te sem szeretnéd úgy leélni az életed, hogy lemaradsz az oltárnál várakozó párod meghatódott tekintetéről?

Ezt is szeretjük