18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Szeretsz? De mennyire?

7 jó tanács, hogy ne csalódj!

A párkapcsolatban előfordulnak néha hullámvölgyek, melyek kezelésére jó, ha van néhány praktikus ötleted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mikor szerelmes vagy, természetes, hogy minden szép és jó. Párod tökéletesnek tűnik a szemedben, minden hibáját elnézed, vagy észre sem veszed. A lila köd idővel elmúlik, és ahogy telnek a hónapok, évek, előjönnek a problémák. Amíg találsz rá megoldást, nincs is ezzel semmi gond, ám eljöhet az idő, mikor úgy érzed, nincs remény. Mit tegyél ilyenkor?

Összevesztünk. Most szakítsunk?

Minden párkapcsolatban vannak kisebb-nagyobb viták. Ezek építő jellegűek is lehetnek, de olykor csak arra jók, hogy kieresszük a fáradt gőzt. Nem kell az első szóváltásnál összeomlani és temetni a kapcsolatot.

Akadnak nyugodtabb, boldogabb időszakok, és zűrösebb, problémásabb hetek is. Ne menekülj el az első konfliktushelyzetnél, hanem próbálj megoldást találni rá! A vita, ha nem válik mindennapossá, még jót is tehet a kapcsolatnak. Hiszen nem hagyjátok felgyülemleni a problémákat, hanem lépésről lépésre kezelitek a felmerülő nehézségeket.

Ha a szerelem elmúlik

A szerelem nem tart örökké. Jó esetben a helyét a szeretet, a megbecsülés, az elfogadás, a közös tervek váltják fel, és tartják életben a kapcsolatot. De a szerelem is megőrizhető vagy felfrissíthető. Ehhez azonban elegendő személyes teret kell biztosítani a másiknak, hogy ne érezze bezárva magát. Ha meg tudtok újulni egymás számára, a kapcsolatotok is szárnyakat kap majd, és ismét a fellegek közt érezhetitek magatokat. A rosszabb eset, ha a szerelem elmúltával nem marad semmi pozitív érzés a másik felé, csak a hibái tűnnek egyre elviselhetetlenebbeknek. Ilyenkor sajnos nincs értelme tovább küzdeni, inkább próbáljatok meg békében elválni.

Nekem tökéletes kell!

Gyakran elkövetett hiba, hogy a tökéletesnél nem érik be kevesebbel. Pedig tökéletes ember nem létezik, így tökéletes kapcsolat sem. Mindenhol vannak megoldásra váró nehézségek. A kérdés csak az, képesek vagyunk-e kezelni a konfliktusokat és tanulni a saját hibáinkból. Jó, ha tisztában vagy vele, hogy még te sem vagy tökéletes, de ha meghallgatod a párodat, megtudhatod, mit kellene másképp csinálnod, hogy boldogabb legyen.

Ezután már csak rajtad áll, hogy megteszed-e ezt a kedvéért, vagy inkább továbbállsz.
Ha az utóbbi mellett döntesz, arról azért akkor se feledkezz meg, hogy a következő kapcsolatodban is felmerülhetnek hasonló gondok. Ha úgy érzed, eleget változtál kedvesedért, de többre nem vagy képes, mert az már nem te lennél, akkor érdemes eltöprengeni rajta, hogy talán más mellett van a helyed.

Nem tudok megváltozni

Az is elképzelhető, hogy mindent elkövetsz, hogy párod kedvében járj, de ő még így is folyton elégedetlen veled, te pedig ha megszakadsz sem tudsz kibújni a bőrödből. Erre nincs is szükség, mert ha nem téged akar kedvesed, tehetsz bármit, nem felelsz majd meg neki. A változás viszont erőlködés nélkül is végbemegy benned, hiszen folyamatosan változunk, és minden, ami velünk történik, formál bennünket.

Szeretsz? De mennyire?

Ahány ember, annyiféle, így minden ember a rá jellemző érzelmi hőfokkal bír. Érzelmi igényeink is eltérőek. Ki többre vágyik, ki kevesebbre. Mindenki a maga egyénisége szerint visz érzelmeket a kapcsolatba, és ha ezek a két ember között nagyon eltérőek, gyakran elégedetlenség a vége. Hiszen úgy érezheti az egyik fél, hogy nem kap elég szeretetet, nem ég úgy a vágytól a másik, mit ő, holott lehet, hogy párja még soha életében nem volt olyan boldog, mint akkor, csak mindenki másképp éli meg a szerelmet.

Mi a helyzet az ágyban?

Sok pár küzd szexuális gondokkal. Olykor a legnagyobb nehézség az, hogy egymásnak sem vallják be, mire is vágynának igazán, és évekkel később egy galád szerető kell ahhoz, hogy rájöjjön a nő vagy a férfi, mit is hozhat ki magából az ágyban. Ezért nagyon fontos megbeszélni a szexuális igényeinket és vágyainkat. Sokan az időre bízzák a megoldást, ám az nem oldja meg. Ilyenkor a párok egyre inkább elhidegülnek egymástól, ami végül szakításhoz vezet.

Úgy szeress, ahogy azt a párod szeretné!

A jól működő párkapcsolathoz elengedhetetlen, hogy figyeljünk párunk érzelmi igényeire, és ne azt adjuk, amit kapni szeretnénk, hanem azt, amire a másik valóban vágyik.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Nem mindig az első az igazi, így érhetnek fájdalmas csalódások, ám ha a hibáidból képes vagy tanulni, megalapozhatod saját boldogságodat.

Ezt is szeretjük