Megcsalt a pasi? Kutasd a telefonját!
Férfivélemény pro és kontra
Te is a mobil után nyúlnál, hogy kiderítsd az igazat? Tudd meg, érdemes-e, vagy tabu!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudják maguk, hány olyan durva, vériszamos akciófilm született a '80-as évek tesztoszterontól bűzlő mozis flaszterján, mely a témában tesz igazságot? Elárulom: egy sem. De csupán, mert nem volt mobil. Ám, ha lett volna, és Stallone megtudja, hogy a cserfes, féltékeny amazonhordák valami kiégett Los Angeles-i környezetben az üzenetei között kutakodnak, hát minden bizonnyal az összes szívirigy lélekre mézzel teletöltényelt shotgunnal táraz ki.

Betyár. Kutyafarka. Mérgesbogáncs a lépés. Az idegen sms-tár megfejtése nem lehet tisztességes. Annyira nem vesztheti el az önbecsülését egy asszonyka, hogy ilyesmit tegyen. A feltört tojásokból előbb-utóbb rántottát sütnek. Égni fogsz, anya!

A filozófia

Vagyunk szerencsés fickók, akikben a párjuk megbízik. Mert az úgy jó. Ahol a titkosság felesleges matyóhímzés az amúgy is csudaszép és praktikus nászágyi takarón. Mifelénk nemhogy a telefon pin-kódja nem közkincs, de még az email-fiók kiberbűnözésére sem adódik lehetőség - már csak azért sem, mert mindenféle jelszó nélkül ott kérkedik az orrunk előtt a ravaszdi tűzróka.

Nem esne jól, ha ügyelni kellene. Tán nem is járunk tilosban. Vagy csak nagyon ritkán.

Rég nem az a lényeg itt, hogy jogos, avagy sem a gyanús manus telefonját faggatni. Lehet, hogy félrelép. Már a kérdés is értelmetlen, egészen egyszerűen azért, mert ember nem gondolhatja komolyan, hogy a bajon a leselkedés segíthet. Ha megnézem, és igazam lesz, lendít az vajh’ a jókedvemen valamit?

Tegyük föl a kérdést hangosan: szeretve leszek én, nem jár majd félre a kan, mert kínos kacskaringók után rájöttem valami piszkos sunyiságra?

Paranoid, már-már betegséges a kukkolás, az üldözési mánia benéz jobbról, és a markába röhög. Nézzék: ha mindenáron blues-t szeretnének danászni magányos éjszakákon szerteszét, nagy, kövér, kárörvendő holddal a fejük fölött, ám tegyék. A blues-nóták döntő többsége másról sem szól, minthogy elhagyott a kedvesem, dádádadáda.

Az sms-kajtatásnak ugyanis ez lesz a vége, az előzőben vázolt, laza, kotyogós nihil, még akkor is, ha netalántán jogos: egy nő őrizze meg a józanságát. A büszkeségét. Ezért szeretjük, meg a cicik miatt. Nem mellesleg sufnikémkedés helyett a férfi is maradjon inkább a fenekén, láttunk mi már karón varjút, de itt most nem erről van szó.

Téphetjük a szánkat, hiába az egész: a dilemma rút halként nyomta ki a fejét az olajos vízből, úgyis megteszik. Danászásra John Lee Hookert ajánljuk egyébként.

Pro

Eddig úgy tűnhetett, hogy mi amellett érvelünk: a lány, az szépen maradjon a kukta mellett, kezébe fakanál nőjön, az ura, az embere dolgával ne törődjön semmit. Nézik a Mad Ment? Mi is.

De nem azt a hímsoviniszta felfogást szeretném önökre lőcsölni itten: csupán azt mondom, hogy, ha már itt tartunk, akkor tán a manus meg sem érdemli a szívspionkodást.

A kutyába való lemenés védelmében egy dolgot tudunk felhozni, tisztelt vérbíróság: a függést. Az asszony drogos, aranylövést kapott a pasiból, nélküle élete nincsen.

Szegény pára! Zabálnivaló plüssnyúl! Hát hova tűnt a szíved? Tán csak nem a kompót mellett érik, befőttes üvegbe zárva a hapsi spájzában? Nem kellene onnan kihozni, hadd levegőzzön?

Gúnyolódunk itt, pedig sűrű és szomorú szörp ez. És a pasas tehet róla. Nem illik senki lányát olyan biztos börtönbe zárni, aminek nemhogy kulcsa, de lakatja sincsen. Csakis rácsa, adamantiumból. Aki a nőjét nem boldoggá, hanem féltékennyé teszi, voltaképp megérdemli, hogy nyomozzanak utána.

Mit tegyél, ha megcsalt?

Úgy gondolod, hogy a párod félrelép, de nem tudod, mit tegyél? Nézd meg videónkat: Kánya Kata társkeresési tanácsadónk tippjei segítségedre lehetnek a nehéz helyzetben!

Kontra

Csakhogy, ha át tetszenek menni Columbo feleségébe, hol marad a bizalom? És, ha megteszik az első lépést, vajon mi jön legközelebb? Követni fogják? Szagolgatják a ruháját, tán nem ül-e rajta idegen feromon? Olyan ez, mint jóhiszeműen lelökni egy hógolyót a Himalája tetejéről, majd ijedten lesni, hogy nézd már, nem csak a serpákat sodorta el az a hatalmasra nőtt hótömeg, de még a serpák faluját, a kultúrközpontot és a titkos orosz rakétabázist is.

A vizslatásról sem valami tündéri jut az ember eszébe elsőképp, hanem egy sokkal randább, csápos dög, mely ráadásul lézerzöldszemű.

Ezt is szeretjük