18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 6 leggyakoribb kifogás, ami akadályozza a jó szexet

Ha a szexről van szó, kifogásokat keresni nagy hiba, hiszen sok jótól megfosztod magatokat.

Megcáfolhatatlan tény, hogy egy kapcsolatban a jól működő szexuális élet mindkét fél számára rendkívül fontos. Ha nem egyeznek az igények, az előbb vagy utóbb csalódottságot válthat ki, sőt, súlyosabb esetben akár félrelépést is eredményezhet.

Lássuk az öt leggyakoribb kifogást és a hozzájuk kapcsolódó tanácsokat, hogyan kerülheted el az ilyen helyzeteket.

Túl idős vagyok mindehhez

Nem szabad, hogy a kor akadály legyen. Természetesen idősebb korban az egészségügyi problémák vagy az évek száma befolyásoló tényező lehet, de butaság azt gondolni, hogy a jó szex kizárólag a fiatalok kiváltsága.

Elégedett vagyok az átlagos szexszel

Sokan egyszerűen nem törekszenek a jó szexre, így megelégednek az átlagossal is. Pedig a szenvedélyes szeretkezés nemcsak testi értelemben fontos, hanem érzelmileg is nagyon mély kapcsolatot feltételez. Persze az is előfordul, hogy egyesek alacsonyabb libidóval rendelkeznek, és tényleg nem is értik ezt az egész szex körüli felhajtást.

Mi van a gyerekekkel?

Sok szülőben alakul ki gátlás amiatt, hogy a gyerekek esetleg meghallhatják az együttlétekkel járó zajokat. Amennyiben ez bekövetkezne, a legfontosabb, hogy nem szabad pánikba esni.

Kiskorú gyermekek esetében nyugodtan el lehet magyarázni, hogy anya és apa olyan dolgot tettek, amit a felnőttek szoktak, ha szeretik egymást. Idősebb korú gyermekek valószínűleg még a rajtakapott szülőknél is kínosabban érzik magukat, és hajlamosak ilyenkor kirohanni a szobából.

Ezeket a kellemetlen szituációkat azonban szépen meg lehet előzni, ha a szex a családon belül nem számít tabunak, sőt, egy-egy beszélgetés során akár teljesen természetesen is felbukkan.

Nem vagyok merész típus

Az extrovertált, vagyis nyitott személyiségtípusra jellemző, hogy szereti a változatosságot, míg az introvertált, vagyis zárkózott egyáltalán nem - általában azért, mert kevesebb az önbizalma.

Amennyiben nevetségesnek érzed az új dolgok kipróbálását, valószínű, hogy gond van az önbecsüléseddel. A kommunikáció ebben az esetben különösen fontos. Mindenképpen érdemes a partnerrel is megbeszélni a felmerülő problémákat.

Túl félénk vagyok, és zavarba jövök

Talán félsz új dolgokat kipróbálni, de szerencsére ezen is lehet változtatni. Először olyan dologgal kísérletezz, mely a legkevésbé tölt el félelemmel, később pedig fokozatosan, lépésről lépésre lehet haladni az új dolgok felfedezésével.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Félek, nem jutok el az orgazmusig

Sokat lehet hallani arról, hogy a nők többségének a szeretkezés során nincs orgazmusa. Sajnos az igazság valóban az, hogy a nők csak 31,6%-a jut el a csúcsra szeretkezés során, míg 88,1%-a képes kizárólag a klitorisz izgatásával elérni a vágyott gyönyört.

Az orgazmus hiányának hátterében legtöbbször lelki tényezők állnak - szorongás, neveltetés, párkapcsolati nehézségek, önértékelési gondok. A legfontosabb, hogy bármelyikkel küzdesz, fordulj bizalommal a partnered felé, és beszéljétek meg idejében a lehetséges okokat!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük