Erre panaszkodik a legtöbb férfi a szexben - Mi hiányzik nekik?
A férfiak és nők libidója és érzelmi élete eltérő, amiből nem egy konfliktus adódhat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatban nagy jelentősége van a szexnek - ám ahogyan elmúlnak a mézeshetek, gyakran merülnek fel konfliktusok azzal kapcsolatban, ami azelőtt gördülékeny volt.

Változik a vágy természete, és nagyobb hangsúly esik a férfi-női különbségekre is. Mindkét nem tagjai jogosnak érezhetik, hogy szemrehányást tegyenek a másiknak. Íme, az elégedetlenségek leggyakoribb forrásai.

A pszichoterápiás kezelések során a férfiak rendszerint a következő vágyaiknak, igényeiknek adnak hangot: több szexet szeretnének, szeretnék, ha a nő gyakrabban kezdeményezne, és örülnének, ha nem kellene folyton szóban bizonygatni a szerelmüket.

Több szexet

Általában a férfiak akarnak többször szeretkezni, a férfiak és nők eltérő vágymennyiségének hátterében azonban több tényező is állhat. A férfiak számára a szex az érzelmek és a kapcsolódás kifejezésének fontosabb eszköze, mint a nőknél.

A kutatók szerint a biológiai programozottság is sokat számít, mert míg a férfinak nem okoz gondot, ha gyereket nemz minden egyes aktus alkalmával, a nőnek már nem ilyen egyszerű a helyzete.

Egyes felmérések szerint a kulturális és társadalmi elvárások, sztereotípiák is közrejátszhatnak a vágy alakulásában, de általában a nők kevésbé érzik szükségét a változatosságnak és a gyakoriságnak, mint a férfiak.

Kezdeményezés

Ebből is adódik, hogy a legtöbb férfit különösen lelkesíti, ha a nő kezdeményezi a szexet. Ezzel kifejezi, hogy valóban vágyik a férfira, és meggyőzi arról, hogy nemcsak a másiknak fontos az együttlét. De egyébként is izgató, ha a megszokott finom jelek helyett valamivel határozottabban adod partnered tudtára, hogy eljött az ideje a szexnek. Emellett a spontaneitásnak is nagy ereje van. Ha nem is arról van szó, hogy rajtaütésszerűen lecsapsz rá, kezdeményezhetsz a megszokottól eltérő módon és időben is, amikor nem feltétlenül számítana rá. Persze csak akkor, ha a körülmények is megfelelőek.

Szex és megcsalás

Van, aki azt állítja, a megcsalások leggyakoribb oka is a szex. Mit mond erről a szakértő?

Szeretlek

Közhely, hogy a férfiak kevésbé verbális típusok, mint a nők, ezért ők is inkább tettekkel fejezik ki a szeretetüket. A nők viszont gyakran akarják hallani a varázsszót. Ezt azonban nem lehet kikényszeríteni, és frusztráló is, ha a férfi azt érzi, nem tud megfelelni a nőnek, mert az sosem elégedett vele.

Bízz a párodban és magadban is annyira, hogy elfogadod, hogy szeret, és azért van veled. Valószínűleg ezt más eszközökkel is a tudtodra adja. Ha pedig nem bízol benne, vagy magadat érzed túlzottan bizonytalannak mellette, az már egy másik kérdés.

Cikkünk megírásában Paul Hauck Így szeress, hogy szeressenek című könyve segített.

Ezt is szeretjük