18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 biztató jel, hogy kezdjétek újra

Szakítottatok, de szeretnéd hinni, hogy nem örökre? Tudd meg, van-e még bennetek annyi energia, ami segíthet átvészelni a problémákat!

A szakításon túllépni mindig nehéz. Ha elhagyott a szerelmed, hirtelen üresebbnek tűnnek a hétköznapok, és valahogy kevesebbnek, szürkébbnek érzed magadat is. Ilyenkor a legtermészetesebb, hogy naponta megfordul a fejedben, hogy mi lett volna, ha.

Ha akkor nem kezdesz el veszekedni egy koszos zokni vagy egy esti kimaradás miatt, ha jobban odafigyelsz a beszélgetéseitekre, ha nem utasítod vissza a szexet egy fejgörcs miatt. Akármilyen fájdalmas is azonban, a helyzeten ekkor változtatni többnyire már nem lehet.

Az újabb találkozások legfeljebb csak a régi sebeket szaggatják fel mindkettőtök lelkében, de a szakítás utáni összebújásokból és randevúkból csak a legritkább esetben éledhet újra a kapcsolat. Most azonban éppen erre keressük a jeleket, és tesszük fel a terítékre.

Egymás nélkül soha

Ha párod kijelentette, hogy vége, és más utakon akar továbbmenni, egy idő után mégis kedvesen érdeklődni kezd hogyléted felől, az még nem jelenti azt, hogy mindent megbánt, és szeretné újrakezdeni. De, ha te minden erőddel azon vagy, hogy betartsd a szakítás aranyszabályát, és egyáltalán nem keresed, ő azonban mégis mindig megtalálja a módját, hogy beszélgessetek vagy találkozzatok, akkor elkezdhetsz azon gondolkodni, hogy érdemes-e még egy esélyt adni kapcsolatotoknak. Ha nem érzel bűntudatot a hangjában, és a szakítás óta mindketten átgondoltátok a helyzetet, akkor lehetséges, hogy működhet még a dolog. Ha azonban csak a megszokás vonzana vissza titeket egymáshoz, és közeledése csupán egy heves fellángolás, amit hirtelen hiányod ébresztett benne, akkor nem sok jóra számíthatsz, és jobban teszed, ha nem fogadod vissza.

Tüskék és tövisek

Az újrakezdésnek azonban csak úgy van értelme, ha a legkisebb keserűség nélkül vagy képes újra visszalépni a kapcsolatba. Ha ugyanis a szakítás miatt olyan tüskék vannak benned, ami miatt negatívan állsz párodhoz, akkor az csak tovább fogja mélyíteni köztetek a szakadékot, ami miatt különváltatok. Bocsásd meg a szakítást, mert, ha igazságtalanságnak fogod fel a dolgot, és felgyülemlik benned a keserű feszültség, akkor nem leszel képes továbblépni a történteken, és tudat alatt teljesen el fogod idegeníteni magadtól párodat.

Egy kapcsolat kudarcáért természetesen soha nem egyetlen ember tehető felelőssé. Éppen ezért ahhoz, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, mindenképpen le kell ülnötök, illetve higgadt fejjel megbeszélni a történteket, a legapróbb, kellemetlen részletekre is kitérve. Mindkét oldalról sok bántó dolgot hozhat felszínre ez a találkozás, de ahhoz, hogy ne két idegen folytasson tovább egy kiüresedett kapcsolatot, mindenképpen meg kell küzdenetek a problémákkal. Ha ezen a kellemetlen beszélgetésen úgy tudtok átesni, hogy tényleg minden kényes témáról szót ejtetek anélkül, hogy megbántanátok vagy megsértenétek egymást a hibák kivesézésével, akkor garantáltan van értelme újrakezdeni, mert bőven maradt még annyi lendület kapcsolatotokban, ami segíthet átvészelni az újból egymásra találás nehézségeit.

Változni tudni kell!

Úgy azonban semmi értelme a folytatásnak, hogy az elszakadt fonalat ugyanott próbáljátok összekötözni. Ha eltelt már egy kis idő azóta, hogy szétmentetek, és ez idő alatt mindketten változtatok, újra önmagatokra találtatok, és már teljesen más szemmel látjátok a régi problémákat, az már sokkal biztatóbb jele lehet annak, hogy van még közös jövőtök. Könnyen lehet, hogy a kölcsönös figyelmetlenség miatt futott zátonyra kapcsolatotok, ha azonban a távolság mindkettőtöket ráébresztett arra, hogy a másik nélkül soha, és a legkomolyabb probléma is kisebb a magánynál, akkor érdemes újra belevágnotok. Ehhez azonban közös erővel ki kell emelnetek kapcsolatotokat a hétköznapok mocsarából. A legjobb, ha a múltat egy súlyos beszélgetés után mindketten elfelejtitek, és nem a régi kapcsolatot folytatjátok, hanem egy teljesen újba kezdetek bele. Ahol nem lesz annyi tányértörés, annyi mindennapos vita a rendetlenség, a focimeccs, a főzés és a bulik miatt, amik tulajdonképpen olyan hibák, amik akár szerethetőek is lehetnének.

Hogyan tovább?

Olykor annyi is elég lehet a szakításhoz, hogy egyszerűen mást képzeltetek. Te intimitást, közös otthont, gyerekeket, párod pedig felelőtlen, laza kapcsolatot, illetve minél több szexet, szigorúan gyerek nélkül. Ha ez a különbség annyira kiéleződött köztetek, hogy megmérgezze kapcsolatotokat, azon csak az változtathat, ha elképzeléseitek idővel közelebb kerülnek egymáshoz.

Nem kell ehhez se villámcsapás, se isteni szikra, könnyen lehet, hogy volt pasidnak elegendő pár felelőtlen hét vagy hónap, és a dolgokat átgondolva arra jut, hogy bármennyire is nehéz volt elképzelnie, bizony ideje már megállapodni.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Persze az is előfordulhat, hogy a te értékrended alakul át időközben, és a szabadságra ráérezve arra jutsz, hogy nem is annyira fontos még az a közös élet és a baba. Vesd bele magad az éjszakába, ha pedig azon kapod magad, hogy mindig volt párodnál kötsz ki, és annak ellenére, hogy eddig nem tudtatok közösen bulizni, minden este fergetegeset mulattok, akkor akár hivatalos keretek között is folytathatjátok ugyanezt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük