Így teheti tönkre a Facebook a szerelmet
Kiábrándító aktivitás
A Facebook egyre több esetben számít válóoknak. De vajon melyek a legkínosabb ténykedések rajta?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint 100 ezer lájkot számlál az a Facebook-csoport, melynek neve: I wonder how many relationships Facebook ruins every year - Vajon hány kapcsolatot tesz tönkre a Facebook évente? Az érdeklődés talán nem túlzás, hisz a körülöttünk lévő emberekről gyakran a Facebookról szerzünk információkat, akár még azelőtt, hogy személyesen megismernénk őket. Ez persze több félreértésre is alkalmat ad.

Az a lány, akivel a múltkor egy buliban találkoztatok, posztol a barátod falára? Azon kapod a párodat, hogy az exe profilját nézegeti? A srác, akivel randizni készülsz, egy általad kínosnak tartott csoport tagja?

A Facebook ezer lehetőséget tartogat arra, hogy valaki lebukjon, féltékennyé váljon vagy elveszítse vonzerejét. Íme, néhány kiábrándító Facebook-mozzanat.

Túl- és alulmegosztás

Mielőtt megosztanál valamilyen epizódot a pároddal közös életetekből, jobb, ha vele is egyeztetsz arról, hogy mi a publikus kettőtök kapcsolatában. Kellemetlen meglepetésként érhetik őt a partifotók vagy az, ha világgá kiabálod, mennyire szerelmes vagy. De érdemes közös nevezőre jutnotok a státuszotokat illetően is, valamint abban, hogy egymás családtagjaival barátkoztok-e. De adott esetben a mások oldal, a titkolózás is kínos pillanatokat tartogathat, amikor elrejtesz vagy nem vállalsz fel számára fontos dolgokat.

Körök az exszel

Az exeddel való virtuális kontaktus több oldalról is megnehezítheti az új kapcsolatodat. Jelenlegi párod vélhetően nem örülne annak, ha a Facebook arra  emlékeztetné, hogy milyen fiúk voltak előtte az életedben.

Ezért a legjobb, ha leszeded a tageket az exeddel közös képekről, hogy ne tűnjön úgy, mintha megállt volna az idő. Ha az exed bejelöl, jól gondold meg, hogy elfogadod-e az ismeretséget. Lehet, hogy számodra ő már nem jelent kísértést, de nem kizárt, hogy számára te igen. Lehet, hogy hónapok óta csak arra várt, hogy újra a közeledbe férkőzhessen, ami okozhat kellemetlenül félreérthető pillanatokat a párodnak.

Panaszáradat

Ha az üzenőfalad panaszáradattal van tele, melyekben mindenre van egy rossz szavad, abból nem csak az jön le, hogy pesszimista vagy. Ne csodálkozz, ha a becsmérlő és kritizáló posztok lelombozzák a férfi lelkesedését. Még rosszabb, ha folyamatosan leszólod a férfiakat, és a kudarcba fulladt randijaidat ecseteled, melyek megerősítik azt a következtetésedet, hogy minden férfi egyforma. Ilyenkor mégis miben bízhat a férfi, aki érdeklődne utánad?

Folyamatos frissítések

Ha 20 perc nem telhet el anélkül, hogy valami újabb információ látna napvilágot életed zajlásáról, akkor a férfi arra a következtetésre juthat, hogy vagy itt éled ki az elfojtásaidat, megrögzött kényszeres vagy, vagy egyszerűen csak nincs életed. Ha minden apró mozzanatról jelentést teszel, akkor figyelemvadász egoistának tűnhetsz, aki nem tud különbséget tenni a magán- és közösségi tényezők között, és mindent felhasznál, hogy az érdeklődés középpontjába kerüljön. Ez megijesztheti a férfit, főleg a kapcsolat elején - vajon az általa rád bízott tikokkal is így fogsz bánni?

Mindent lájkolsz

Imponáló, ha lelkesedni tudsz bizonyos témák iránt. De ha rögeszmés lájkoló vagy, és az összes ismerősöd minden megnyilvánulása tetszik, nem beszélve a rengeteg csoportról, ötletről és híres emberről, akiknek saját oldaluk van, akkor kissé elveszettnek tűnhetsz, aki valójában nem tudja, mit akar, de lehet, hogy még ízlése sincs.

Felmerülhet a gyanú, hogy mindenkinek szimpatikus akarsz lenni, esetleg megerősítést keresel, mert bizonytalan vagy önmagadban.

Voltál már féltékeny a Facebook miatt?

Ezt is szeretjük