Van vagy nincs testvére a férfinak? Elárulja, hajlamos-e a félrelépésre
Egy kutatás szerint nagyon is befolyásolja a hűtlenségre való hajlamot az, hogy valaki egyke, vagy vannak testvérei.

felrelepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutatók rengeteg különös összefüggést találtak már a hűtlenséggel kapcsolatban. Többek között megállapították, hogy azok hajlamosabbak félrelépni, akik elégedettek a szexuális életükkel, de arra is rávilágítottak, hogy a megcsalást könnyedebben elkövető pasiknak megváltozik a hangjuk, ha vonzó nőkkel beszélnek.

Nemrégiben újabb érdekes vizsgálati eredmény látott napvilágot, melyben a családi hátteret és a testvérek számát vizsgálták, és ezeket az adatokat vetették össze a csalfaságra való hajlammal.

A testvérek és a hűtlenség összefüggése

Az Illicit Encounters nevű randioldal végezte a felmérést a felhasználói körében, és kiderült, hogy a házasként viszonyt kereső felhasználóik nagy része, 34%-a egyedüli gyermek, 28%-a elsőszülött, 23%-ának pedig van fiatalabb testvére. Ezekből az adatokból további vizsgálatok és összefüggések feltárása után arra következtethettek, hogy a testvér nélkül felnőtt emberek a leghajlamosabbak a hűtlenségre.

Az eredményeknek természetesen az okát is feltárták. Christian Grant, az oldal szóvivője elmondta, hogy az egyedüli gyermekek gyakran magányt tapasztalnak kicsi korukban, ami pedig a későbbi kapcsolataikra is kihat. Mivel folyamatosan keresik mások figyelmét, felnőttként is szükségét érzik ennek, ezért, ha úgy érzik, hogy a partnerük nem törődik velük eléggé, túl kevés időt töltenek együtt, vagy már nem értékeli őket annyira, akkor gyorsan másnál keresnek vigaszt.

Az adatokból az is kiderült, hogy a középső gyerekek a leghűségesebbek, ők keresnek a legkisebb számban afférokat a komoly kapcsolatuk mellett. A szakértők szerint azért, mert pontosan a megfelelő mennyiségű figyelmet kapják - nem túl sokat, nem túl keveset. Nincs szükségük annyi törődésre, kényelmesen érzik magukat még akkor is, ha kevesebb időt töltenek a partnerrel. Egyébként nem ez az első kutatás, ami ilyen eredményekre jutott: egy 2015-ös, 43 ezer embert vizsgáló felmérés során ugyanezt a következtetést vonták le, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden esetben igazak a szakértők állításai.

Ezt is szeretjük