Meg lehet menteni a kapcsolatot a megcsalás után? 6 nő vallomása, akik megpróbálták
Közösen döntöttek úgy a párjukkal, hogy a hűtlenség kiderülése után is megpróbálják helyrehozni a kapcsolatot: elárulták, mi történt.

parterapia cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy párkapcsolatban az egyik fél félrelép, az mindig hatalmas fájdalmat okoz a másiknak. Az addig felépített bizalom teljesen összeomlik, a szerelem megkérdőjeleződik, ugyanúgy, ahogy a folytatás is. Sokan rögtön a szakítás mellett döntenek, mert tudják, nem képesek így folytatni. Vannak azonban, akik inkább átgondolják a dolgokat.

Főleg a hosszabb kapcsolatok, házasságok során történt hűtlenségek esetén fordul elő az, hogy a pár nem akarja eldobni a mögöttük lévő éveket, ezért igyekeznek helyrehozni a kettejük közötti viszonyt. Néhány nő pontosan ezt tette, és az interneten osztotta meg történetét arról, hogyan is zajlott ez, mi történt a megcsalás kiderülése után, vagy éppen, hogy sikeres volt-e a folytatás.

Akik megpróbálták megmenteni a kapcsolatot

- Brutális és borzalmas érzés volt, amikor kiderült. Én azt hittem, minden rendben van a házasságunkkal: rendszeresen szexeltünk, dolgoztunk, közösen neveltük a gyerekeinket. Villámcsapásként ért a hír, hogy a férjem hat hónapon keresztül csalt, de így sem volt kérdés, hogy folytatjuk a kapcsolatot. Szakértő segítsége nélkül akartuk megoldani a helyzetet, és most is biztosan tudom, hogy a 25 éves házasságunk megérte a harcot. Igaz, hogy még mindig ott van bennem egy kis fájdalom, és nem múlt el teljesen a lelki sérülés, de sokkal nyitottabbak és őszintébbek lettünk egymással, mint azelőtt - mesélte az 54 éves Stacey.

- Igen nehéz időszakon mentem át, amikor félrelépett a férjem. Aztán el is hagyott a másik nőért, és teljesen összetörtem. A legminimálisabbra csökkentettem vele a kapcsolatot, de a közös gyermekünk miatt nem szakíthattam meg teljesen. Elkezdtem magamra fókuszálni, szép lassan pedig visszatért az önbizalmam, és újra boldog tudtam lenni egyedül is. Ez kellett ahhoz, hogy a férjemmel újra egymásra találjunk - mondta el a 48 éves Bella.

Akiknek sikerült

- Amikor rájöttem, hogy mással találkozgat, rögtön elhagytam. Végül egy baráti összejövetelen futottunk újra össze, és elkezdtünk beszélgetni. Rájöttünk, mennyire hiányzunk a másiknak, és átbeszéltük az egészet. Aztán nagyon-nagyon lassan haladva újrakezdtük. A tapasztalatom alapján ilyenkor tényleg érdemes óvatosan, csak kis lépésekben folytatni - árulta el a 27 éves Malia.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Szörnyű érzés volt, amikor a férjem bejelentette, hogy megcsalt. Közöltem, hogy nem maradok vele, de ez nem jelentett konkrétan szakítást. Friss házasok voltunk, az affér pedig csupán szex volt érzelmek nélkül, ezért folytattuk. Az adott erőt, hogy tudtam, valójában engem szeret. Lehet, hogy furcsán hangzik, de utána sem lettem féltékeny, és nem kételkedtem benne. Talán az volt a legnagyobb segítség számunkra, hogy nem vettem annyira komolyan a dolgot, de főleg az, hogy legjobb barátok is voltunk - mesélte a 30 éves Martinah.

Nincs mindig happy end

Sajnos azonban nem mindegyik történet végződik boldogan. Olyanok is akadtak bőven, akik minden próbálkozásuk ellenére úgy érzik, a szakítás volt a legjobb döntés.

- Szerettük volna helyrehozni a dolgokat, de annyira féltékennyé váltam, hogy lehetetlen volt. Szörnyű volt, és végül ő hagyott el, de így volt jó. Most megtaláltam a társamat, és tudom, hogy boldogabb vagyok, mint vele bármikor lehettem volna - mesélte egy másik nő.

- Mindig azt mondogattam magamnak, hogy sosem maradok olyannal, aki megcsalt. De annyira szerettem, hogy úgy döntöttem, adok neki még egy esélyt. Azt hittem, túl tudunk lépni rajta, de teljesen paranoiás lettem. Akármit csinált, úgy gondoltam, hogy van valakije. Folyton az futott át az agyamon, hogy, ha egyszer képes volt hazudni nekem, akkor máskor is meg fogja tenni. Aztán egy idő után rájöttem, hogy nem vagyok képes bízni benne, ezért beláttam, hogy nincs értelme folytatni - vallotta be egy nő.

A fenti történetek bizonyítják: természetesen nincs szabály arra, hogy érdemes-e megpróbálni helyrehozni a kapcsolatot a hűtlen féllel. Minden a pártól függ, attól, hogy képes-e a megcsalt férj teljesen megbízni a partnerében ezután, vagy, hogy meg tud-e neki bocsátani teljesen. Az viszont biztos, hogy ajánlott párterapeuta segítségét kérni, viszont, ha sehogy sem megy a dolog, akkor nem érdemes feltétlenül erőltetni. Mert nem mindig biztos, hogy az összes kapcsolat működni tud egy félrelépés után.

Szakítás után készítettek képeket

Egy pár igen furcsa módját választotta a szakítás feldolgozásának. Úgy döntöttek, végigfotózzák az elválás utáni pillanatot, képeik pedig nagyon megosztották az internetet.

Ezt is szeretjük