Megcsalásnak számít, ha valaki fent van a társkeresőn? Kutatók derítették ki, mi fér bele a férfiaknak, és mi a nőknek
Sok esetben eltérő véleménnyel volt a két nem a megcsalás fogalmáról.

megcsalas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűtlenségnek több típusa létezik, leginkább a fizikai és az érzelmi hűtlenséget különböztethetjük meg. Azonban ezeken belül is rengeteg olyan apró dolog akad, melyről sokak véleménye eltér. Vannak olyan cselekvések, amelyek egyesek szerint beleférnek a kapcsolatba, míg mások egyértelműen a mikromegcsalás kategóriába sorolják őket.

Szex témájú üzenetek küldése egy harmadik félnek? Kettesben vacsorázni egy ellenkező nemű munkahelyi jó baráttal? Melyik lépi át a hűtlenség határait? Erre voltak kíváncsiak a kutatók, ezért férfiakat és nőket kérdeztek hasonló témákról, és kiderült, sokszor teljesen más a véleményük.

Mi számít megcsalásnak?

A Women’s Health magazin 2400 embert, nőket és férfiakat kérdezett meg arról, hogy mit tartanak félrelépésnek. A közösülést és az orális kényeztetést egyöntetűen mindenki annak jelölte meg, de a csókolózás már csak a nők 95%-ának és a férfiak 81%-ának jelentett egyértelműen hűtlenséget. A további apróságok esetében még nagyobb különbségek mutatkoztak a két nem szavazatai között.

A nők 62%-a szerint a mikromegcsalás kategóriájába tartozik az, ha a partnerük egy számára vonzó személlyel vacsorázik együtt kettesben, míg a pasiknak csak a 43%-a gondolta így. De a vélemények akkor is eltérőek lettek, amikor arról kérdezték az alanyokat, hogy enyhe hűtlenségnek számít-e az, ha valaki komoly párkapcsolatban élőként is aktív randiprofilt tart fent. A nők 83%-a szerint egyértelműen igen, a férfiak közül viszont csak a 68% gondolta ugyanígy.

Szintén kevésbé értett egyet a két nem a szexuális tartalmú üzenetek küldése kapcsán, mert 94 és 75% lett az eredmény - szintén a nők javára. A pasik az erotikus fotók küldését illetően is elnézőbbek voltak: 75%-uk gondolta úgy, hogy ez már túllépi a határt, a nőknél viszont 91% adta ugyanezt a választ.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ami talán egy kicsit meglepőbb, hogy mindkét nem 15%-a gondolta úgy, hogy az ex követése a Facebookon már a mikromegcsalás kategóriájába tartozik. Az ellenkező nemű, munkahelyi baráttal való igen szoros viszony esetében sem volt túl nagy eltérés, 29-33% lett a válaszok eredménye, itt is a nők javára.

A kutatásból egyértelműen látszik, hogy nemenként és személyenként is teljesen eltérő lehet az, hogy kinek mi fér bele egy kapcsolatba, és mi súrolja már a hűtlenség határát. Ezért fontos megbeszélnie ezt a két félnek már az elején, közösen meghozni a szabályokat, illetve jelezni, ha a partner olyat tesz, ami a másiknak fájdalmat okoz.

Ezt is szeretjük