Ezért lépnek félre valójában a férfiak - Ők árulták el az okokat
A megcsalás indokai között van felháborító és meglepő is.

felrelepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki átesett már olyan szakításon, melyben párja hűtlenkedett, bizonyára feltette magának az önmarcangoló kérdést, hogy miért csalta meg a férfi. Pedig nem is biztos, hogy önmagában kell keresnie a probléma forrását.

Ha hűtlen egy férfi, miért az? Főleg, ha ez egy jól prosperáló kapcsolatban, egymással összeillő pároknál fordul elő. A válaszokat most férfiak adták meg arra a kérdésre, hogy miért lépnek félre, és van köztük néhány meglepő is.

Hiánypótlást végez

Ha valami hiányzik a kapcsolatból - és az nem feltétlenül szexuális jellegű kell, hogy legyen -, a férfi deficitként éli meg, és ott próbálja kompenzálni, ahol beesik a lehetőség. Tehát, ha egy férfiban megfogalmazódik az, hogy kap-e elegendő odafigyelést és megbecsülést a személye, mosolyognak-e rá, amikor hazajön este a munkából, ez már a valami hiányzik állapota felé sodorja. És mivel egy új kapcsolat mindezt visszahozná, arrafelé kezd kacsingatni.

ferfi felrelep

- Ha hiányzik valami, és az nemcsak tárgyi dolgot jelent, akkor a férfi kutató üzemmódba kapcsol. Az elsődleges ok, ha egy pasi máshol keresgél, hogy nem kapja meg, amire vágyik, vagy túl régóta vágyakozik. A hiány a legfőbb motiváció a félrelépésre - írta a Your Tango vitaindító fórumán egy férfi. 

A vágy tárgya akar lenni

Egy férfit két fronton lehet nagyon megsérteni, ez pedig a férfiasság és az elismertség. Ha tehát egy pasi úgy érzi, hogy már nem akarják őt, nem ő a vágy titokzatos tárgya, az meggyengíti a vonzalmát a nő iránt. Ha az a nő emellett nem becsüli és értékeli a férfit, látványosan nem ismeri el a munkáját és az igyekezetét, ez egyenes út egy kapcsolati válsághoz. És mivel a férfinak szüksége van arra, hogy felnézzenek rá, és vonzódjanak hozzá, máshol fogja keresni ezeket az érzelmeket.

- Mi van az én személyemmel? Nemcsak én akarom kívánni a nőt magam mellett, hanem látni és érezni akarom, hogy ő is megbolondul értem. A szeretni és szeretve lenni a szex területén is érvényes. Erős kapocs az, ha valaki nemcsak megbecsül és elismer, de vágyakozik rád, és akar is téged - jelentette ki az egyik kommentelő. 

Unalmassá vált a megszokott

Nemcsak egy egyszeri megcsalást eredményezhet, hanem egy kapcsolatot is tönkretehet az, ha a rutinossá válnak a mindennapi dolgok, eseménytelenné a szürke hétköznapok, unalmassá maga a kapcsolat. A megszokott hétvégi program, a fantáziátlan szex mind-mind aláássák a színes, élvezetes és eseménydús együttlétet, ami az erős kapcsolatok egyik összetartó pillére. A változatosság gyönyörködtet, de jó, ha ezt nem másik nőnél keresi a férfi.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A férfiaknak új impulzusokra van szükségük. Lehet az egy hajtincs, ami vonzó módon a nyakra hull, vagy egy új magassarkú, ami kiemeli a formás lábat. Ha egy pasi unatkozni kezd, egyből máshova fordul a tekintete. Szeretek igényesen és színvonalasan étkezni, de néha beugrom egy-egy gyorsétterembe is - fogalmazta meg egy hozzászóló a Your Tango fórumán. 

Nem hagyja ki a lehetőséget

A férfi soha nem hagy ki semmilyen kínálkozó lehetőséget. Számtalan pasi van, akinek saját bevallása szerint szándékában sem állt megcsalni a párját. De adódott egy helyzet, benne egy lehetőséggel, és pillanatnyi gyengeségtől vezérelve éltek vele. Az ilyen férfiak valóban a pillanatnak élnek, és nem gondolnak a következményekre. Nem akarnak kilépni a stabil kapcsolatból, és számukra belefér az, hogy csupán érzelmek nélküli, egyszeri alkalomról volt szó, és általában ezzel is védekeznek.

- A vágy és a lehetőség veszélyes keverék, mely gyorsan vezet a hűtlenséghez. Olyan addikciót okoz, ami miatt a szenvedélyre vágyó férfi automatikusan keresi a lehetőséget. Ezért van az, hogy egy üzleti út során adódó kalandot egyik kielégítetlen pasi sem fog kihagyni - fejtette ki egy blogoló. 

ferfi hutlen

Meglehet, hogy csak éretlen egy férfi, amikor félrelép, de lehet, hogy ezt a mintát hozta az elsődleges szocializáció során a családjából. Ha csak változatosságra vágynak, az ugyanolyan kevéssé tolerálható, mint az, ha a gyengeségükre hivatkoznak. Ha azért csalják meg párjukat, mert félnek az elköteleződéstől és intimitástól, az már terápiás problémának számít. Ha viszont csak a mézeshetek intenzív szexualitása és érzelmi eufóriája hiányzik, azt közös és kitartó munkával lehet orvosolni.

Ezt is szeretjük