Máshogy beszél a nőkhöz a hűtlen férfi - Így változik a hangja, ha csalfa típus
Több kutatás is vizsgálta már a hang és a hűtlenség kapcsolatát. Érdekes eredményre jutott a legújabb tanulmány.

hutlenseg
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megcsalásnak rengeteg apró figyelmeztető jele lehet. Talán a legismertebbek és a leggyakoribbak a túlórák, a gyanús kifogások és a telefon túlzott rejtegetése, féltése. Azonban ezeken kívül is akad, amit sokan nehezen ismernek fel.

A kutatók szerint ráadásul akár már a hűtlenség megvalósulása előtt sejthető, hogy valaki csalfa lesz-e, vagy nem. És akármilyen meglepő is, a legújabb eredmények szerint a hangja is árulkodik erről.

Hangja leplezi le a hűtlen férfit

A hang alapvetően is sok mindent sejtethet egy emberről, ugyanúgy, mint a testbeszéd. A hanglejtés, az erősség és a hanghordozás nemcsak az illető személyiségéről és lelkiállapotáról, de a véleményéről és az érzéseiről egyaránt árulkodhat. De arra is fény derült, hogy még a hűtlenséget is előre jelezheti.

Egy amerikai kutatás során az Albright Egyetem szakértői hangfelvételeket játszottak le 152 alanynak, melyeken különböző emberek beszéltek, de semmilyen információt nem árultak el magukról, csupán egytől tízig számoltak. Aztán arra kérték őket, hogy a hallottak alapján tippeljék meg, ki hűtlen, és ki hűséges típus. Az eredmények összegzésekor kiderült, hogy a legtöbben helyesen válaszoltak, de a nők jobban felismerték a férfiaknál a csalfa partnereket. 

De ez még nem minden. Egy további kutatás során a Stirling Egyetem és az El Bosque Egyetem pszichológusai arra kérték a résztvevőket, hogy ítéljék meg a hozzájuk idegen nyelven beszélő partnereket az alapján, hogy vonzónak tartják őket, vagy nem, lehetséges párjelöltek lennének, vagy sem. Kiderült, hogy a férfiak teljesen másképp beszéltek a nekik tetsző nőkhöz: sokkal mélyebb lett a hangjuk, és változatosabb hangszíneket vetettek be, hogy dinamikusabbnak hasson a mondandójuk. Végül az eredmények arra is engedtek következtetni, hogy azok a pasik, akik így viselkednek vonzó ellenkező nemű partner társaságában, jócskán hajlamosabbak a megcsalásra.

Ezt is szeretjük