4 jel, hogy a férfi odavan érted: árulkodó testbeszéd a randin

Honnan tudhatod, hogy tetszel-e neki? Vedd észre, mit üzen a teste, és érts a jelekből!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy beszélgetés során a kommunikációnak csupán egyharmadát teszi ki a szövegből nyert információ, a fennmaradó rész nonverbális jelekből áll össze, melynek leglényegesebb eleme a testbeszéd. 

Jól teszed, ha már az első randin odafigyelsz kiszemelted testbeszédére, ugyanis nonverbális üzeneteit értelmezve sokat megtudhatsz a személyiségéről - no meg arról, hogy mennyire érdekled őt, valamint, hogy mennyire őszinték a gesztusai.

A testbeszédről általában

A test minden egyes rezdülésének megvan a maga érzelmi jelentése. Éppen ezért, ha ügyes vagy, és jól értelmezed a feléd közvetített nonverbális jeleket, akkor már az első randin is rá tudsz jönni, hogy mennyire váltottad ki a férfi szimpátiáját, illetve, hogy mennyire őszinte a közeledése.

Ne feledd azonban, hogy egy jel nem jel. Soha nem szabad egy adott jelre hagyatkozni, mert ha ezt teszed, az tévútra vezethet. Több ugyanazon érzelmi jelentéssel bíró mozdulat, gesztus összhatása ad igazán reális képet a másikról. Ezt tartsd szem előtt.

Árulkodó jelek

Íme, néhány általános jel, amelyeket némi odafigyeléssel te is könnyen észrevehetsz az első találka alkalmával.

Feléd forduló testtartás

Ha a férfi mellkasa és a vállai huzamosabb ideig feléd fordulnak - még ha eközben más irányba is tekint -, az érdeklődést fejez ki. Ez a testtartás arról árulkodik, hogy az illető nem közömbös irántad, fogékony a mondanivalódra. 

Ugyanez igaz a lábfejekre is. A lábfej az a testrész, melynek mozgását az ember a legkevésbé tudja befolyásolni, mivel nincs annyira szem előtt. Amennyiben a férfi szimpatikusnak talál, és jól érzi magát a társaságodban, a lábfejei nagy valószínűséggel feléd mutatnak majd.

Csípőre tett kéz

A kéz csípőre helyezése a férfiak esetében egy általános érdeklődést mutató mozdulat. Elképzelhető, hogy ezt úgy hajtja végre, hogy közben néhány ujját a zsebébe vagy az övébe akasztja, ez azonban nem változtat a lényegen: a testtartása nyitott, vagyis érdeklődést mutat irányodba. Ez a mozdulat viszont könnyen összetéveszthető azzal, hogyha a férfi zsebre teszi a kezét, és ujjaival arra a bizonyos testrészére igyekszik ráirányítani a figyelmed. Ez intő jel lehet, hogy nem feltétlenül komolyak a szándékai - inkább szexuális jellegű vonzalomról árulkodik.

Közelség keresése

Ha például egy étteremben randiztok, és már eleve viszonylag közel ültök egymáshoz, akkor érdemes megfigyelned, hogy a beszélgetés előrehaladtával megpróbál-e még közelebb hajolni hozzád, igyekszik-e megosztani veled a személyes terét. Ha ezt tapasztalod, az vitathatatlan jele annak, hogy kiváltottad a szimpátiáját, és szeretne minél bizalmasabb légkört teremteni kettőtök között. 

Ezen felül az is elképzelhető, hogy az érintés lehetősége miatt keresi a közelségedet. Mondjuk, hogy kiigazíthasson egy kósza hajtincset a homlokodból, vagy megérinthesse a karod, mikor éppen egy vicces történetet mesélsz. Bármilyen okból ér is hozzád, az egy jel, amelyet értened kell.

Az arc gesztusai

Az arc gesztusai közül a mosolygás és a szemkontaktus a legegyértelműbb jelei annak, hogy a férfi érdeklődik irántad, rokonszenves vagy számára. Ha a beszélgetésetek során gyakran mosolyra áll a szája, az arra utal, hogy jól érzi magát a társaságodban. 

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A folyamatos szemkontaktus pedig arról árulkodik, hogy figyelemmel kíséri a mondanivalódat, annak egyetlen apró részletéről sem szeretne lemaradni. A fentieken túl a szemöldök mozgására is érdemes figyelni, bár ezt - mivel gyors mozdulatról van szó - nem könnyű észrevenni. Ha a férfi a szemkontaktus után felhúzza a szemöldökét, azt jelenti, érdeklődik. Ha viszont összehúzza, azzal vélhetően a nemtetszését fejezi ki.

Ezt is szeretjük