5 dolog, amit mondj el a férjednek
Ha nem akarsz elválni
Vannak dolgok, amiket mindenképp el kell mondani, meg kell beszélni, hogy a házasság ne sérüljön.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Optimális esetben minden házasságban élő ember nap mint nap küzd azért, hogy a párja és közte lévő férj-feleség kapcsolat jól működjön, és sírig tartson.

Mitől működik egy kapcsolat?

A jól működő kapcsolat két alapvető alkotóeleme a jó kommunikáció, valamint az ahhoz társuló nagy adag őszinteség. Az utóbbival már csak azért sem érdemes fukarkodni, mert nélküle a sok beszélgetésnek semmi értelme. Hiába ülnek le és beszélgetnek egymással rendszeresen, a házastársak közötti kommunikáció mit sem ér őszinteség nélkül.

Minden felmerülő gondolatot, problémát, negatív dolgot el kell mondani, közösen megvitatni, és együtt megkeresni a megoldást. Ha ez átmenetileg konfliktushoz is vezet, akkor is, hiszen a ki nem mondott sérelmek egymásra rakódva hosszú távon boldogtalanná teszik az embert.

Az alábbi öt dolgot mindenképp mondd el a férjednek, ha nem szeretnél így járni, és akár el is válni.

Problémák az ágyban

Kulcskérdés egy kapcsolatban mindaz, ami a hálószobában történik, és nincs ez másképp a házasságban sem. Ha bármilyen probléma felmerül benned a szexet illetően, mindenképpen mondd el a párodnak. Így közösen tehettek ellene, de ha nem mondod el, a gond ott marad, és egyre inkább elhatalmasodik. Légy tapintatos, semmiképpen sem szemrehányó, és a legfontosabb: teljesen őszinte.

Mindennapos apróságok

Széthagyja a papírjait? Eldobálva veti le a ruháit, amikor hazaér? Mindig az asztalon hagyja a kiürült bögrét? Ezek apróságok, igen, viszont a sokadik alkalommal már nagyon bosszantóak lehetnek. Ha nem szólsz a párodnak, és kéred meg, csinálja másképp ezeket a dolgokat, magától valószínűleg soha nem fog rájönni, hogy gond van vele, benned pedig időzített bombaként nő a feszültség.

A házimunkát érintő kérdések

Úgy érzed, sokkal nagyobb része jut rád a házimunkának, mint a párodra? Esetleg az összes, és a párod csak pihenget munka után? Gondolj bele, te is ugyanúgy dolgozni voltál, és neked sem kellemes elfoglaltság az otthoni feladatok végzése hullafáradtan. Kérd meg a párodat, hogy segítsen! Mondd el neki bátran, hogy nem egyedül élsz a lakásban, ezért nem is egyedül kellene rendbe tenned.

Féltékenységi dilemmák

A nők hajlamosak kombinálni, és sokszor beleképzelnek dolgokat olyan helyzetekbe, ahol szó nincs semmiféle simliskedésről. Ha felmerül benned a gyanú, hogy párod és mondjuk egy kolléganője közt van valami, ne késlekedj, azonnal oszd meg vele az aggodalmadat. Ha idegesen reagál, legalább bizonyosságot nyerhetsz, ám ha nem, megnyugodhatsz. Soha ne tartsd magadban az ilyesmit.

Változtatási javaslatok

Ha bármit, akár a gyereknevelési kérdéseket, akár egy nagyobb döntés meghozatalát, akár csak a szoba elrendezését illetően támad egy ötleted, illetve változtatási javaslatod, ne félj azt megosztani a pároddal. Ha nem áll szándékában elnyomni téged, bizonyára meghallgat, és nem veti el azonnal a gondolatodat. Nem biztos, hogy elfogadja azt, ám erre való a kompromisszum. Beszéljétek meg, és találjatok ki akár egy harmadik verziót megoldásként!

Ezt is szeretjük