A jó férj és a jó feleség 3 ismérve
Ti megfeleltek a kritériumoknak?
Mindenki sikeres házasságra vágyik, ezért próbál jó férj és jó feleség lenni. De milyen is az?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki már állt az oltár előtt, bizonyára emlékszik arra, mit kívánt menyasszonyként, illetve vőlegényként. Boldog házasságot mindenekelőtt, ám ezt elérni korántsem annyira egyszerű dolog, mint azt sokan gondolnák. A jó házasságért mindennap küzdeni kell, és ami legalább ilyen fontos, alapvető hozzávalói egy jó férj és egy jó feleség.

Ha szeretnéd tudni, az alapvető dolgok mellett - hűség, bizalom, szerelem, megértés - miről ismerszik meg a jó férj és a jó feleség, az alábbi három-három kritérium lehet számodra a válasz. Ti magatokra ismertek?

A jó férj

Udvarol a feleségének

A jó férj még a 10. vagy 20. házassági évforduló után sem felejt el udvarolni a feleségének. Megdicséri a haját, a ruháját, bókol neki kedvességéért nap mint nap, és néha elviszi randevúzni is. Nem kell, hogy a randevú nagyszabású legyen. Egy csendes tónál kézen fogva, romantikázva sétálgatni mindennél többet mondhat.

Elvégzi a házimunka egy részét

A jó férj nem hagy minden házimunkát és a gyereknevelés összes terhét a feleségére, hanem kiveszi ezekből a részét. Az otthoni teendőket persze nem kell patikamérleggel mérve felosztani. Attól függően, ki milyen házimunkát csinál szívesebben, vagy épp kinek mennyi ideje van, változhat, a munka mely részét végzi a nő, és melyiket a férfi.

Nem csak a munkának él

Mint azt egy nemrég készült felmérés eredményei mutatják, a férfiak a halálos ágyukon leggyakrabban azt bánják meg, hogy túl sok időt töltöttek munkával és keveset a családjukkal. A drága nyaralás, a pénz nem pótolhatja az apa jelenlétét, ezért a jó férj nem a munkára, hanem családjára igyekszik több időt szánni.

A jó feleség

Dicséri a férjét

A jó feleség egy napig sem feledkezik el arról, hogy a férje bizony férfiból van, akinek szüksége van rá, hogy a felesége felnézzen rá, és egy erős, magabiztos férfit, támaszát és élete szerelmét lássa benne. Éppen ezért nap mint nap, akár egy aprósággal is, de megdicséri férjét.

Nem bánja a sörözős-meccsnézős estéket

A férfiaknak is szükségük van a kikapcsolódásra, és bizony ezt nem mindig a feleségükkel vagy a családjukkal képzelik el. Ez persze egészséges keretek között rendben is van, és egy jó feleség nem bánja, ha a férje a barátaival kicsit kiéli a férfias énjét, és néhanapján áthívja őket meccset nézni.

Kedveskedik a férjének

A jó feleség szem előtt tartja, hogy mivel kedveskedhetne a férjének. Időnként megsüti, megfőzi kedvenc ételét, megmasszírozza fáradt tagjait egy stresszes munkanap után, kivasalja az ingjét akkor is, ha erre a férje elfelejtette megkérni. Mindezért a férj hálás lesz, ami a feleséget is nagyon boldoggá teszi.

Ezt is szeretjük