A pasik leggyakoribb félelme a házassággal kapcsolatban
Miért nincs igaza?
A legtöbb pasi szemében a házasság emiatt olyan ijesztő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon sok pasi halogatja éveken át a lánykérést, mert a házasság számára valami miatt ijesztő dolog.

Ettől félnek a pasik

A leggyakoribb ok, ami miatt a férfiak nehezen teszik meg ezt a lépést, a változástól való félelem. Bár a házasság valóban hozhat változásokat, ezek nem feltétlenül negatívak, és nem is olyan nagyok. Emiatt halogatni éveken át az eljegyzést nagy hiba, ugyanis a menyasszonynak valók türelme sem végtelen, és egy idő után sok vitát is szülhet az elodázgatás, ami a kapcsolat rovására mehet.

Ezért butaság a változástól félni

A pasik számára a házasság azért lehet ijesztő, mert úgy gondolják, hogy mindazt, amit az addigi életükben megtehettek, a házasságkötés után nem tehetik majd meg. Azt hihetik, onnantól kezdve nem találkozhatnak a haverokkal, nem járhatnak el sportolni, gyökeresen megváltozik az életük, és a gyűrűért a szabadságukkal fizetnek. Ahová azonban párjuk addig is - úgymond - elengedte, oda bizonyára utána is akkor megy majd, amikor akar.

Vannak, akik számára azért is rémisztő a házasság, mert onnantól kezdve rá sem nézhetnek más nőre. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy házasságkötés előtt szabad-e félrelépni, flörtölgetni, ismerkedni? Nem, hiszen az ugyanúgy hűtlenkedés. Ebben a tekintetben sem történik tehát semmi változás.

Előfordulhat, hogy a változás, amitől a férfi fél, magában foglalja az érzelmek megváltozásától való félelmet is. Arra azonban, hogy egy kapcsolat kihűl, nem csupán akkor van esély, ha egy párból férj és feleség lesz. Mivel ez bármikor megtörténhet, az esélye semmivel sem nő az esküvő után, hiszen házasság nélkül is könnyen lehet, hogy a férfinek és a nőnek elválnak az útjaik. Törvényszerű változást tehát ez sem hordoz magában.

Másképp kellene megközelíteniük

A házasság nem béklyó, hanem annak a megünneplése és megpecsételése, hogy egy férfi és egy nő egymásban megtalálta a boldogságot, együtt szeretnének gyerekeket vállalni, átélni és átvészelni jót és rosszat, és együtt megöregedni.

Ha egy férfi eljut arra a pontra, hogy ki tudja mondani, megtalálta az igazit, és senki más mellett olyan boldog nem tudna lenni, mint a párjával, nincs mitől tartania. A házasság annyi változást jelent, hogy a szándékot, hogy két ember együtt szeretné leélni az életét, polgári, illetve egyházi szín előtt megerősítik, megszentelik.

Ezen kívül óriási változást nem jelent egy esküvő, hiszen, ha a férfi és a nő már egyébként is évek óta egy pár, és régóta együtt él, a házasság után sem másképp fognak felkelni reggel, nem ülnek másképp az asztalhoz vacsorázni, és nem fogják egymást kevésbé szeretni hirtelen. Mind a férfi, mind a nő ugyanaz az ember marad, ugyanazokkal az érzelmekkel, csupán férj és feleség válik belőlük.

Mit gondol a pasi a házasságról?

Ha kíváncsi vagy, mit gondolnak a férfiak a házasságról, nézd meg a videót!

Így kezeld a helyzetet!

Ha a te párod is tart a házasságtól, az első dolog, amit tenned kell, az, hogy megérted őt. Ő bizony férfi, és nem biztos - sőt -, hogy ugyanazt látja a házasság fogalmában, mint amit te nőként. Ő nem női aggyal gondolkodik,és ezért nem is szabad haragudnod rá.

A második, és egyben legfontosabb, hogy ne veszekedj vele, ne sürgesd, hogy vegyen el, mert az ellenkezőjét éred el vele. Inkább légy mellette, éreztesd, hogy rád mindig számíthat, és szereted őt. Ezek tudatában egy napon ő állhat majd eléd, és lephet meg egy gyűrűvel.

Ezt is szeretjük