3 szabály a házasságban, amit mindenképpen tartsatok be
Így lehet hosszú életű
Ne gondolj bonyolult dolgokra! Egyszerű tippek, sikeres házasság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Attól a perctől fogva, hogy egy pár kimondta a boldogító igent, mind az újdonsült férj, mind a feleség azért küzd, hogy a házasság, amiben a további életük boldogságát remélik, jól működő és hosszan tartó legyen.

Tele is van már a padlás is tanácsokkal, véleményekkel, hogy mi a sikeres házasság titka. Vannak hangzatosabbak, vannak kevésbé nagy bölcsességek is, de annyi bizonyos, hogy a dolgot sokszor túlkomplikálják, és a nagy szavakkal elfedik a konkrétumokat.

A boldog házasság kulcsa ugyanis - bár ezek is nagyon fontosak - nemcsak a szerelemben vagy a hűségben rejlik, hanem a mindennapok cselekedeteinek apró mozaikjaiból áll össze egy stabil egésszé.

A következő három dolgot, ha már van férjed, vagy házasodni készülsz, esetleg a jövőre nézve szeretnél elraktározni néhány jó tanácsot, mindenképp érdemes megszívlelned.

Béküljetek ki elalvás előtt!

A legkiegyensúlyozottabb házasságban is előfordulhatnak viták. Ha ti soha nem kaptok össze semmin, nagy valószínűséggel legalább az egyikőtökben lappangó feszültség van, ami igazi időzített bomba.

Ha összevesztek, azzal nincs tehát semmi gond. A probléma akkor kezdődik, ha a nézeteltérést nem próbáljátok elsimítani, nem próbáljátok a másik szemével nézni a dolgokat, és kompromisszumra jutni. A viták utáni kibékülés a sikeres házasság egyik legalapvetőbb feltétele, nem mindegy ugyanakkor, mennyi idő telik el addig.

Soha nem szabad a hadiállapotot napokig fenntartani. Ez elemészti a házasságot, egyenes út a boldogtalanság felé. A vita tárgyát akkor kell átbeszélni, amikor aktuálisan szóba került. Ne aludjatok el rossz szájízzel, könnyes arccal, egymásnak hátat fordítva! Elalvás előtt mindig béküljetek ki!

Ne egymásra mutogassatok!

Ha bármilyen nehézség adódik, sokan azonnal a párjukon töltik ki a haragjukat, és mindenért hajlamosak őt hibáztatni. Ennek semmi értelme nincs, sőt, igazi házasságromboló taktika.

Lehetséges, hogy az adott dologért valóban a férj vagy a feleség a hibás, mégsem az a megoldás, hogy éjt nappallá téve hajtogassa az ember, hogy miattad, miattad, miattad. A problémákat nem rágcsálni kell, és folyvást a másik szemébe vágni, hanem együtt meg kell próbálni megoldást keresni rájuk.

Ez a fontos a férfiaknak

Szeretnéd tudni, mi kell a hosszú kapcsolathoz a férfiak szerint? Nézd meg a videót!

Nehéznek tűnhet nem hibáztatni a másikat egy olyan helyzetben, amiért ő lehet a ludas, vagy egy olyanban, ami rengeteg stresszel jár. Mégis, mindig emlékezz, hogy az oltárnál azt mondtátok ki, jóban-rosszban együtt lesztek, és ha már ott a probléma, nem a forrása, hanem a megoldás az, ami fontos, azt pedig együtt kell megtalálnotok.

A gyerekek mellett egymással is törődjetek!

Sok házasságban elégedetlenek a házastársak, amiért a gyerekek születése után a férj vagy a feleség sokkal kisebb figyelmet fordít a társára, mint azelőtt. Ez nagyon nagy hiba.

Annak ellenére, hogy a gyerekekkel sok teendő van, a férjnek és a feleségnek soha nem szabad elfelejtkeznie egymásról. Kell, hogy a mindennapi teendők elvégzése során kontaktusban legyenek, és bizony romantikázzanak is.

Fürdessétek együtt a kicsit, olvassatok közösen esti mesét! Közben egy-egy szerelmes pillantás, egy szerető simogatás, a szabad öt percben egy forró ölelés mindennél többet mond. Mindemellett, amikor csak megoldható, bízzátok a gyerkőcöket egy estére a nagyira vagy egy barátra, és menjetek el kettesben valahová randizni!

Ezt is szeretjük