10 dolog, amit soha ne mondj a férjednek - Nagy hibát követnél el

Szeretnéd megőrizni a szerelmet és a békét a házasságotokban? Ezeket a mondatokat kerüld!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bárcsak lenne egy tuti recept a tökéletes házassághoz! Gondoltad már ezt valaha? Biztosan sok feleségnek megfordul a fejében.

Miért is ne fordulna? Hiszen a boldogító igen kimondásától fogva mindenki azon dolgozik, hogy párjával fenntartsa a házasság előtti állapotokat, vagy még jobbá tegye.

A jó házasság titka

A jó házasság azonban ahhoz túl bonyolult szerkezet, hogy a jótanácsokat, mint egy varázsszert, kis üvegcsében őrizgethesse az ember a spájzban, hogy ha a kapcsolat hullámvölgybe kerül, elővegye és felhasználja.

Vannak azonban olyan tudományos forrásból származó, vagy akár anyáról lányára, nagymamáról unokára szálló, tapasztalatokon alapuló jótanácsok, amelyek segíthetnek, hogy a házasság minél zökkenőmentesebb, a férj-feleség kapcsolat minél kiegyensúlyozottabb legyen.

Ilyenek például a következő, tiltólistás mondatok a womansday.com-ról, amelyeket jobb, ha elkerülsz, amennyiben szeretnéd, hogy a házasságod, illetve melletted a férjed boldog legyen. Ezeket soha ne mondd neki!

Te vagy az egyetlen ember, akivel beszélgethetek

Az rendben van, ha a munkából hazatérve vagy vacsora közben mesélsz a napodról, kiöntöd neki a szíved a kollégáddal való konfliktus miatt, vagy beszélgettek néha a téged aggasztó problémákról.

Az azonban nincs rendben, ha közlöd a férjeddel, hogy ő az egyetlen ember, akivel ezt megteszed. Ez azt az üzenetet továbbítja a pasi felé, hogy egy személyben az anyukád, a barátnőd, a húgod, a nővéred és így tovább, ami, valljuk be, egy férfi tűrőképességét messze felülmúlja. Ne csinálj belőle lelki szemetesládát, és főleg ne hívd fel rá a figyelmét, ha mégis azzá vált.

Mi a fontos a férfinak a párkapcsolatban?

Ha boldog házasságra vágysz, érdemes megnézned a videót, amelyből kiderül, mi a fontos a pasi számára egy kapcsolatban.

Olyan vagy, mintha a harmadik gyerekem lennél, de azért szeretlek

Ez a mondat tulajdonképpen azt jelenti, hogy a férjed púp a hátadon, egy szükséges rossz az életedben, aki állandóan hibázik, aki után csak pakolni kell, aki nem tud magáról gondoskodni.

Ne üzend a  férjednek, hogy csak a baj van vele, és végképp ne zárd a mondatod azzal, hogy mindennek ellenére szereted. Ez burkolt agressziót jelent, vagyis azt, hogy idegesítenek a dolgai, de - még ha nehezen is - elviseled.

Olyan cukimuki vagy!

Nem egy kiskutyával és nem is egy kisbabával kötötted össze az életedet, ugye? Akkor ne is beszélj vele úgy, mintha az lenne! A férjed egy felnőtt férfi, aki nem édes akar lenni a szemedben, hanem erős, bátor, férfias, jóképű és szexi. Ráadásul, ha úgy bánsz vele, mint egy kisfiúval, az a kapcsolatotokban a kémiára is befolyással lesz, ez tudományosan bizonyított tény.

Az én férjecském a legdrágább a világon!

Romantikus estét szervezett vacsorával, gyertyákkal és minden jóval? Nem kell nagydobra verni! Azért csinálta, mert szeret téged, és ez kettőtökre tartozik. Ha az összes barátotok előtt mesélsz erről, a nők irigyek lesznek, a férfiak pedig frusztráltak, azt gondolván, hogy nekik is ezt kellene tenniük. A pasid mindennek a tetejébe zavarba jöhet, úgy érezheti, a meglepetést, amit szerelemből csinált, most mindenki előtt leleplezted. Nem minden férfi húzza ki magát büszkén ilyenkor. Sokan inkább kellemetlenül érzik magukat, mintha meztelenül ülnének a társaságban.

Imádom a nagy pocakodat!

Ezt a mondatot azért érdemes kerülnöd, mert így azt sulykolod a férjedbe, hogy a súlyfelesleg, amit az utóbbi időben felszedett, teljesen normális, sőt, örömteli dolog. Pedig a súlyfelesleg nem tréfadolog, és itt nem az esztétikai oldalára kell gondolni a dolgoknak.

Sokkal inkább szó van itt a férjed egészségéről. Komoly veszélyeknek teszi ki magát, ha megszereti a pocakját, továbbra is egészségtelenül étkezik és nem sportol! Nem arról van szó, hogy közöld vele, hogy elhízott. Főzz neki egészséges ételeket, dobd fel a közös sportolás ötletét! De semmiképp ne mondd neki, hogy jobban tetszik neked pocakosan, mint amúgy.

15 tipikus női baki a párkapcsolatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem tetszik az ajándékod, de hát a szándék a lényeg

Ez a mondat lehet az egyik legbántóbb a férjed számára. Soha ne mondd neki, még akkor se, ha azt a nyakláncot, fülbevalót vagy akármit te magad semmiképp nem vásároltad volna meg. Ezzel azt üzened neki, hogy nem ismer elég jól, és legközelebb talán nem is akar majd meglepni, mert fél a melléfogástól.

Fogadd örömmel az ajándékát, hiszen ő választotta neked, mert szeret! Viseld néha, amit vett! Legközelebbi évfordulótok vagy születésnapod előtt pedig, ha épp kirakatokat nézegettek, mondd el neki, mik tetszenek, persze ne kérd, csak mutass rájuk, ezzel burkoltan ötletet adva neki.

Én így hajtogatom a ruhákat, de kösz, hogy meg sem kérdezted

Nagy kincs az olyan férj, aki segíteni szeretne a munkából fáradtan hazatérő feleségének a házimunkában. Másképp csinált valamit, mint te szoktad? Na és? Nem az a fontos, hanem a segítő szándék! Soha ne szóld le, bármiben is segített, és ne is csináld újra az adott dolgot!

Nem történik katasztrófa, ha egy pár napig, amíg majd újra kiürül a gardrób, kicsit másképp lesznek összehajtogatva a ruhák. Ha becsmérled a munkáját, vagy gorombán rászólsz, a férjed biztos lehetsz benne, hogy máskor nem segít majd olyan szívesen.

7 dolog, amit ne csinálj, ha meg akarod tartani a friss kapcsolatodat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Le vagyok nyűgözve, hogy képes voltál megjavítani a lefolyót!

Érzed a cinizmust a mondatban? Nos, a férjed is fogja! Talán nem a szerelés nagymestere, talán két hete könyörögtél, hogy javítsa meg azt a dolgot, de akkor sem szabad ilyen hangon beszélned a férjeddel! A lényeg, hogy most megjavította. Nagyon megbánthatod, és ha ez sorozatosan előfordul, akkor a lelkében egyre csak halmozódni fognak ezek a negatív mondatok. Úgy érezheti, nem elég jó neked, és talán nem is szereted, hiszen folyton csak szidod, amikor végre elég ideje és energiája van a ház körüli dolgokat elintézni. Plusz abban is biztos lehetsz, hogy egyre kisebb kedvvel fog bármiben is segíteni, mivel neked azzal nem szerez örömet, inkább bosszúságot okoz.

Köszi, hogy segíteni akarsz, de egyedül gyorsabban megy!

Ezt se mondd a férjednek, ha szeretnéd, hogy még az életben bármilyen házimunkában is segítsen! Ne akard, hogy úgy érezze, ő semmiben, míg te persze mindenben jó vagy, mindenhez jobban értesz. Ha nem a leghatékonyabb vagy leggyorsabb módját választja például a takarításnak, vagy nem jól tartja a kést a kezében, amikor zöldségeket hámoz, akkor ne vedd ki a kezéből, mondván, hogy csak hátráltat! Inkább mutasd meg neki, hogy csinálhatná jobban, és köszönd meg az égnek, hogy olyan pasid van, aki nem hagy egyedül a házimunkával.

Ezt is szeretjük