6 mondat, amit a férfiak és a nők nem egyformán értenek: ezekre vigyázzatok

Egyes mondatokat könnyen félre lehet érteni. Vigyázz velük!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem egy mém született már arról, hogy a férfiak és a nők mennyire másképp értelmezik ugyanazokat a mondatokat, bár ez általában a nőkre nézve bántó. Azonban viccet - és sértődést - félretéve, a két nem asszociációs képességei tényleg egészen mások, nem véletlen, hogy női körökben köztudott: a pasik nem értenek a körülírásból, csak az egyenes beszédből.

Ha szeretnéd a félreértéseket elkerülni, jó, ha tudod, melyek azok a mondatok, amelyek kétségesek az értelmezés szempontjából, akár kapcsolatban élsz, akár szingli vagy.

Ha kapcsolatban élsz

Amennyiben párkapcsolatban élsz, az alábbi mondatok egészen biztosan felmerültek már a mindennapok során.

Nagyon kedves emberek a szüleid

Amikor a párod ezt mondja, akkor valószínűleg így is gondolja: kedveli a szüleidet, de ez nem jelenti azt, hogy az összes hétvégét velük szeretné eltölteni.

Ha ilyen jellegű kapcsolatra vágyna, akkor nyíltan közölné, hogy ezentúl minden vasárnap édesanyádéknál ebédelne, mert a húslevese felülmúlhatatlan.

Kövér vagyok?

Ez a kérdéskör nyilvánvalóan a nők gyenge pontja, jó válasz talán nem is létezik rá. Ha ugyanis a férfi azt mondja, ugyan, dehogy, akkor nyilvánvalóan kétségbe vonod az igazát. Ha viszont azt, hogy nekem így tetszel, ahogy vagy, akkor megint az lesz a konklúzió, hogy igen, kövér vagy.

Jófej a barátnőd

A férfi szájából ez szimplán annyit tesz, kedveli a barátnődet, és jófejnek tartja őt. Női megvilágításból ez azonban egyenértékű azzal az értelmezéssel, hogy tetszik a barátnőd, jó csaj. Ugye, veled is előfordult már, hogy alaptalanul féltékenykedtél egy ilyen mondat miatt? Pedig az esetek nagy százalékában felesleges, ha a párodnak a barátnőd tetszene, nem veled kezdett volna.

Mi a baj? Semmi

Tipikus mondat, amelyet általában a férfiak annyival nyugtáznak, hogy minden rendben.

Persze ez nincs így, a semmi általában igenis valami konkrét problémát takar, és csak ritka az a pasi, aki ezt ténylegesen jól tudja értelmezni.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ha egyedülálló vagy

Nyilvánvalóan a szinglik élete sem fenékig tejfel, ilyenkor van csak igazán szükség arra, hogy bizonyos mondatokat a valódi aspektusukban tudj értelmezni.

Pasik a kapcsolatokról

A férfiakat faggattuk arról, mit tartanak fontosnak egy párkapcsolatban. Hallgasd meg a válaszokat!

Nem!

Ha például egy pasi udvarol neked, de te elhárítod a közeledését egy Nem!-mel, az bizony számára sokkal inkább talánt jelent, kiváltképpen akkor, ha nem mondod elég határozottan. Tehát csak ügyesen és magabiztosan, de persze nem bántóan!

Majd hívlak!

Nem jelent jót, ha a férfi egy randi vagy az éjszaka végeztével azt mondja: majd hívlak. Ezt leginkább úgy lehetne fordítani, hogy valójában nem fog keresni, mert nem szeretne tőled semmi komolyat, csak éppen nem akar megbántani azzal, hogy ezt a szemedbe mondja. Persze vannak kivételek, de ritkán.

Ezt is szeretjük