Ettől a 3 szótól lesz boldog a házasság: ti milyen gyakran mondjátok?
Nem is hinnéd, milyen sok múlik rajta, kimondjátok-e egyáltalán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A templomból kijővén még minden pár teli van reményekkel és tenni akarással, hogy házasságuk jól sikerüljön, boldog legyen. Erről nem szabad elfeledkezni évekkel az esküvő után sem, ezen ma, a házasság világnapján különösen érdemes elgondolkodni.

A házasság ugyanis nem lesz magától boldog, még ha sokszor azt is gondolod, bezzeg másoknak semmi gondjuk a házasságukkal, bezzeg másoknak nem kell nap mint nap erőfeszítéseket tenniük. Bizony, hogy kell, nincs kapcsolat, amiért ne kellene dolgozni.

Mi kell a jó házassághoz?

Ha annyi pénze lenne az embernek, ahányszor ezt a kérdést a világon már feltették, gazdagnak mondhatná magát. A választ szinte emberemlékezet óta keresik, ám az a helyzet, hogy a jó házasság nem egyetlen dolog meglétén vagy nemlétén múlik. A recept összetett.

Fontos, hogy a pár megtanulja már az elején kezelni a konfliktusokat, képes legyen kompromisszumkötésre, tisztelje és szeresse egymást, illetve, ahogy azt az esküben is mondták, összetartson jóban-rosszban.

Mindemellett a hétköznapok rohanásában nem szabad elfeledkezni három nagyon fontos szóról, amit egy, kettő, sőt, tíz vagy akár ötven év után sem szabad elfelejteni.

Melyik ez a három szó?

Három rendkívül egyszerű, mindenki szókincsében szereplő szóról van szó, ami varázslatos módon szebbé, boldogabbá teheti a mindennapokat a házaspár életében.

Köszönöm

Sokan esnek abba a hibába, hogy mindazt, amit kapnak, akár érzelmi, akár fizikai értelemben, nem köszönik meg. Sokszor még a hála maga sem tudatosul, hisz a jót gyakran csak akkor kezdi az ember értékelni, ha elveszti.

Gondold végig, mi mindent köszönhetsz párodnak, ahogy neki is végig kell gondolnia, mi mindent köszönhet neked. Fejezzétek ki a hálátokat egymásért, és mondjátok: köszönöm. Ugyanígy egy pohár vizet is köszönjetek meg, hiszen sokkal szívesebben tesztek majd bármit egymásért, ha ezt a szót halljátok utána.

Bocsánat

Mind emberek vagyunk, hibázunk. Így ti is, és a házasság évei alatt lehet is rá bőven példa, hogy egyikőtök vagy másikótok valamit nem jól csinál, vagy olyat tesztek, amivel megbántjátok egymást. Nem szabad úgy gondolkodni, a másik majd megbocsát, majd elsimulnak a dolgok - így a megbántott félnek mindig tüske lesz a szívében. Semmibe nem kerül azt mondani, bocsánat. Próbáljátok meg, és könnyebb lesz az életetek, különösképp, ha a megbocsátásról se feledkeztek el.

Szeretlek

Sok pár vét abban, hogy nem fejezik ki az érzelmeiket egymás irányában. A szerelem, illetve szeretet szavakban történő kifejezése pedig nagyon fontos. Természetesen ezt a szót elcsépelni, lépten-nyomon kimondani nem szabad. Meg kell hagyni azokra a pillanatokra, amikor valóban kikívánkozik, hiszen így őrizhetitek meg az értékét. Teljesen kiiktatni a szótáratokból azonban nagyon nagy hiba. Ne féljetek tőle, mondjátok egymásnak ti is, hidd el, nagyon jó érzés lesz hallani és kimondani is.

Ezt is szeretjük