Ez dönti el, működhet-e a kapcsolat, ha nagy a korkülönbség: 3 meghatározó dolog
Néhány dolgot érdemes szem előtt tartanod, hogy később ne csalódj.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem feltétele egy jó párkapcsolatnak, hogy a két fél életkora tökéletesen stimmeljen, azaz megfeleljen a szokásjognak. Nincs rá bizonyíték, hogy egy nő csakis vele egykorú vagy nála idősebb férfival lehet boldog.

Az idősebb nő és fiatal férfi felállásnál a tapasztalatok azonban felhívják a figyelmet néhány buktatóra.

Két világ találkozása

Természetesen meghatározó az is, milyen korkülönbségről beszélünk. Hiszen két-három esztendő meg sem látszik, tíz év azonban majdnem generációs eltérés. Sok minden múlik tehát azon, egyformán látjátok-e a világot. Hasonlít-e az ízlésetek és a habitusotok, no meg szükségetek van-e használati utasításra a másikhoz.

Vagyis: akkor nem gond néhány év eltérés, ha tökéletesen értitek egymást, nem szükséges folyamatosan magyarázkodnotok. Alapvetően ugyanazt az életet élitek, annak minden külső feltételével és belső motivációival. A vágyaitok pedig összeegyeztethetők. Amennyiben ő karriert épít, utazik, szórakozik, tartanod kell vele a tempót. Legyen bármilyen erős a vonzalom, hosszú távon sajnos nem vagy mellé való, ha te már szívesebben töltöd otthon az idődet.

Miért éppen ő?

Erre a kérdésre érdemes megtalálnod a választ. Nem kifizetődő csak azért beérni egy fiatalabbal, mert éppen nincs más jelentkező. Nehogy a párod fiatal korát használd védekezésül egy korábbi párkapcsolatban szerzett lelki sérülésed miatt! Ne vele - azzal, hogy őt esetleg könnyebben irányíthatod - próbálj tudattalanul biztosra menni, egy újabb csalódást elkerülendő. Ugyanígy jól jöhet egy megállapodni, elköteleződni még nem kész ifjú arra is, hogy kicselezd az esetleges házasságkötéstől, szüléstől való félelmeidet.

Miért tennél ilyet? Mondjuk egy családi minta hat a lelked legmélyén - például a szüleid boldogtalan házassága, édesanyád, nagymamád gyerekvesztése -, amit úgy próbálsz megúszni, hogy olyan partner választasz, aki nem akar nősülni, illetve családot alapítani. Ezek a különös lelki háttérüzletek azonban csakis időlegesen kötnek össze a másikkal. Ha pedig egyikőtök változik, pillanatok alatt romba dőlhet mindazt, amit addig közösen felépítettetek.

Szakítani fogtok?

Ezek a dolgok vezethetnek szakításhoz, ha nemrég vagytok együtt a pároddal.

Nézz előre is egy kicsit!

Nincs rá garancia, ám fontos felmérni, egyáltalán benne van-e az adott kapcsolatban a boldog vég lehetősége is. Hiszen, ha ez eleve kizárt, akkor az első randevútok már egyben a szakítás kezdete is. A leggyakoribb válóok, amit egy ilyen pár hajlamos sokáig szőnyeg alá söpörni, a gyerekvállalás kérdése.

Lehet, hogy te már nem akarsz szülni, vagy az életkorod miatt, vagy azért, mert vannak gyerekeid, ám nem várhatod el a nálad fiatalabb férfitól, hogy lemondjon a saját utódról. Ezért mindig figyelj arra, ő mit tervez. Külföldre készül hosszabb időre? Te pedig itt tudod csak elképzelni az életedet, már minden ideköt? Ne áltasd magad, hogy miattad meggondolja magát. Vagy ha igen, soha nem fogja megbocsátani neked és magának azt, amit kihagyott. Egyszóval: az életkor nem befolyásolja a szerelmet. Az igazi társkapcsolatnál viszont fontos szempont is lehet.

Ezt is szeretjük