Társkeresőn ismerkedsz? 5 árulkodó jel, hogy szélhámos pasi ül az internet túlvégén

Bár ott lehet a nagy Ő is, vigyázni kell a netes ismerkedéssel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy az internet egyre inkább teret hódított a mindennapokban, úgy szaporodtak a nívósabb társkereső oldalak, és mind kedveltebb módjává vált az ismerkedésnek a netes társkeresés.

Az azonban, hogy az online partnerkeresés már sokkal minőségibb keretek közt zajlik, nem jelenti azt, hogy az ott regisztráló emberek mindegyike jó szándékú, igazat mond, és komoly kapcsolatot keres.

A csalódásveszély a neten talán még nagyobb, mint akkor, ha az ember szemtől szemben ismerkedik, hiszen a kevesebb információ és a közvetlen fizikai jelenlét hiánya jelentette előny a szélhámosok javára válik. Éppen ezért kell nagyon résen lenni annak, aki mégis regisztrál a szerelem reményében.

Ha te is a bátrak közt vagy, már elkészítetted profilod, kíváncsiságból megnéznéd, milyen lehetőségek várnak a neten, vagy nincs már türelmed ölbe tett kézzel várni, és nézni, ahogy a sors szövögeti a fonalát, érdemes néhány dolgot megjegyezned útravalóul a netes ismerkedéshez, így jó eséllyel elkerülheted a csalódást.

Az alábbi öt jel arra utal, hogy szélhámos férfi ül a net túlvégén.

Vészjósló jelek

Halogatja a találkozót

Ha már egy ideje ismerkedtek, beszélgettek a neten, de a férfi mégsem hív randira, lehet, hogy valami hibádzik. Talán nem is ő van a fotón, párkapcsolatban él, vagy akár családja is lehet - légy óvatos, hogy elkerülhesd a csalódást! Amennyiben nyíltan rákérdezel, miért halogat, és még akkor sem akar találkozni, inkább lépj tovább.

El-eltűnik

Egy szép napon elkezdesz beszélgetni egy férfival, telnek az órák, és azt érzed, életed legjobb beszélgetése zajlik. Másnap ugyanezt reméled, de a férfi nem keres, sőt, utána napokig hanyagol, míg végül újra felbukkan, és megint beszélgettek egy nagyot. Ezután kezdődik minden elölről. Ha el-eltűnik a férfi, az semmi jót nem jelent. Vagy tartalék játékos vagy, vagy kapcsolatban él - bármi lehet a háttérben.

14 randiszabály, amit ismerned kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Túl kevés információ

Ha elkezdtek beszélgetni, a férfi viszont csak kérdez, válaszolni nemigen válaszol, és végül ő már szinte mindent tud rólad, de te semmit róla, akkor gyanakodhatsz, hogy a pasi rossz szándékú. Mindig mérlegelj, miket árulsz el magadról! Lakhelyed, munkahelyed nevét például soha ne mondd el!

Túl tökéletes

A pasival minden klappol - tetszik, és úgy tűnik, te is neki, jó vele beszélgetni, jó a humora satöbbi... Jusson eszedbe a kérdés, miért nincs mégsem kapcsolata? Az örömöd persze ne szegje ez a gondolat, hiszen talán éppen az igaziba botlottál, aki hozzád hasonlóan adott egy esélyt a társkeresőknek - de ne feledd, álarc is lehet, amit a férfi veled szemben visel. Előfordulhat, hogy csak szexre kellesz neki, és amit látsz, az a beetetés.

Túl gyors tempó

Ha a férfi már egy-két nap után, akár találkozó nélkül azt mondja, a lelki társát találta meg benned, és beléd tudna szeretni, vedd észre, hogy irreálisan gyors a tempó.

A pasi valószínűleg azt igyekszik elhitetni veled, hogy köztetek mindent elsöprő összhang van, hogy kétségnek semmi helye, így minél hamarabb a hálószoba felé is vehetitek az irányt - csakhogy aztán nagy eséllyel fel is szívódna.

Mégis összejöhet?

Bármennyire is veszélyes, a netes ismerkedés mégis elhozhatja életedbe a szerelmet, így érdemes neki esélyt adnod. A lényeg, hogy figyeld a vészjósló jeleket, és légy óvatos, hogy a szélhámos pasiknak esélyük se legyen átvágni.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük