Ezekre figyelj, ha a neten ismerkedsz

És horogra akad a szerelem

Néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, ha az ember társkeresőn keres párt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Noha sokak szerint az interneten párt keresni titkolnivaló dolog, valójában egy 21. századi, modern, praktikus ismerkedési módról van szó, melynek segítségével milliók találnak rá életük szerelmére.

Internetes társkereső oldalakból van bőven, így lehet válogatni aszerint, ki mire vágyik. Az alkalmi viszonyt közvetítőktől egészen a tartós kapcsolatot keresőknek szóló oldalakig mindenféle társkeresőt találni a világhálón.

Aki azonban a komoly párkapcsolatot keresők közé tartozik, annak érdemes egy-két dolgot szem előtt tartania, ha szeretné, hogy horogra akadjon egy férfi. Ezek a következők.

Kulturált fénykép

Sok társkeresőn regisztráló nő esik abba a hibába, hogy azért, hogy felkeltse a férfiak figyelmét, túl mélyen dekoltált felsőben, túl rövid szoknyában vagy kihívó pózban fotózza vagy fotóztatja le magát, és ilyen képeket tölt fel magáról a társkeresőre.

Ez pedig nem üzen semmi mást, csak azt, hogy a nő semmibe veszi saját magát. Nem tartja magát elég érdekesnek, okosnak, értékesnek, és mint a kofák a portékájukat, úgy akarja magát is eladni a társkereső - képletesen szólva - piacán.

Ha azt akarja, hogy komolyan vegyék, az ilyen oldalon regisztráló nőnek csinosnak, ápoltnak, visszafogottnak, mégis csábítónak kell lennie. Sokkal többet ér egy konszolidált, intelligenciát és egészséges önértékelést sugárzó kép, mint bármilyen magamutogató. A komoly szándékú férfiak a magukat komolyan vevő nőkre kattintanak.

Igazat mondani

Fontos, hogy a társkereső oldalon nem szabad hazudni. Ha van lehetőség pár sorban bemutatkozni, le kell írni a legfontosabbakat, és persze jó helyesírással. Aki helytelenül ír, az ellenőriztesse egy családtaggal, barátnővel a szöveget.

Nem szabad persze túl sok mindent elárulni, de korról, esetleges gyerekekről, elvált családi állapotról mindenképp be kell számolni egy-két rövid mondatban, hogy aki randevút szeretne kérni, tisztában lehessen vele, kit is hív el. Így ki lehet védeni a csalódást mindkét fél részéről.

Hazudni vagy bármit is elhallgatni már csak azért sem érdemes, mert ha így fog meg egy álompasit az ember lánya, valójában a férfi nem is vele, hanem egy nem létező személlyel szimpatizál, így az egész ismerkedés fabatkát sem ér.

Párkeresés

Megtalálni az igazit nem könnyű. Vajon mi lehet az oka?

Óvatosság

A netes társkeresésnek sok előnye van. Kényelmes, földrajzi távolságot áthidaló, és izgalmas. Ugyanakkor van hátránya is bőven. Itt ugyanis akárki akármit írhat magáról, ami talán nem is igaz. Egy netről lopott fotóval feltüntetheti magát jóképű harmincas pasinak egy ötvenes perverz, példának okáért. Tehát könnyen veszélyes alakokba is botolhat az ember.

Éppen ezért nem árt óvatosnak lenni. Néhány hétig érdemes a neten csevegni, majd párszor telefonon, mielőtt bárkivel is találkozik az ember, és ha randira kerül a sor, az első néhány alkalom mindenképp forgalmas helyen legyen, például egy kellemes kávézóban.

Ezt is szeretjük