Ezt tedd, hogy hűséges legyen a párod

4 bevált módszer

Ha a megelőzésre koncentrálsz, kiirthatod a megcsalás csíráját is. Íme, a legjobb eszközök.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan végérvényes törésként értékelik, és azonnal partvonalra teszik a hűtlenségbe futott viszonyt, mások pedig képesek még új esélyt adni a félresiklott kapcsolatnak. Erre ugyan nem létezik minden esetre ráhúzható örök igazság vagy tuti recept megcsalt feleségeknek, hiszen lelki alkattól, körülményektől és szándéktól függően nagyon eltérő lehet a megoldókulcs.

A felmérések szerint azonban a túlnyomó többség a megbocsátásra hajlik, egy amerikai kutatás résztvevőinek például 70%-a tartja túlélhetőnek a félrelépést.

A párkapcsolati szakértők viszont a fáradságos utómunka helyett inkább a megelőzésre fókuszálnak, és arra hívják fel a figyelmet, hogy bizonyos negatív viselkedésminták sokszor észrevétlenül kúsznak be a hervadó párkapcsolatba.

Váltsd le a rossz kommunikációs mintát!

Az ismerkedős szakaszban még aligha adódik probléma a beszélgetéssel. Valószínűleg mindketten isszátok a másik szavait, kíváncsian fedezitek fel egymás lelkében a rejtett zugokat vagy akár csak azt, hogy mit ebédelt a másik. Csakhogy bármilyen keserű is a felismerés, egy idő után már egyre kevesebb a fürkésznivaló új infó, a kommunikáció pedig leszűkül, vagy akár csenddé is silányodhat. Sokan rázzák erre a fejüket, mondván, hogy igenis megtörténik a napi csevej, ami azonban sokszor nem több a berögzült sablonok ismételgetésénél vagy szimpla tényközléseknél, de köze sincs a valódi párkapcsolati kommunikációhoz.

Amikor például elárasztod őt munkahelyi panaszokkal, a beszélgetés kimerül a vacsorakellékek megvitatásában, vagy párod az érdeklődésedre rövidre zárt semmivel felel, akkor ideje újraépíteni a rendszert. Erre egy módszer lehet, ha mindig kijelöltök egy idősávot a napban, amit együtt töltötök, ez pedig legyen aktív kommunikációval teli, amikor nemcsak a puszta tényeket, hanem az azokkal kapcsolatos érzéseiteket is megosztjátok egymással.

Együtt éltek, vagy csak egymás mellett?

A szenvedély meglehetősen jó összetartó erő, ezért a másikra irányított figyelem és a vágy, hogy minél több időt töltsetek együtt, alapvető még eleinte. Később viszont cserélődnek a szereplők a rangsorban, bizonyos dolgok fontosabbá válnak, akár a munka, akár egy szenvedéllyel űzött hobbi - nemegyszer viszont olyan áron, ami a párkapcsolat háttérbe szorítását eredményezi. Természetes, hogy igénylitek a kapcsolaton kívüli impulzusokat, kellenek a barátok és a külön töltött idő is, hogy ne 24 órában öleljétek egymást. A ló túloldalán viszont az elhidegülés jöhet, ha már nem is érdeklődtök egymás privát élete iránt, azt sem tudjátok, éppen hol jár a másik, mivel tölti az idejét, hazaérve pedig eszetekbe sem jut élménybeszámolót tartani. Így értelmét veszíti a közös lét, ha eleve hiányzik belőle az egység.

Tartsd melegen!

Elég közhelyízű, mégis mindig beválik: a kiteljesedett, jól működő párkapcsolat alapeleme a minőségi szex. És itt a hangsúly nem feltétlenül a hancúrok gyakoriságán van, és nem is azon, hogy mennyire vagy befűzhető a perverzebbnél perverzebb ágyjátékokra. Nem az a cél, hogy alárendeld magad a másik ember vágyainak, hanem az, hogy igazán jól érezzétek magatokat együtt: sokkal jobban izgatja a férfit az a nő, aki elengedi a görcseit, és képes élvezni a közös gyönyört, mint az, aki gépiesen megvalósítja a legfrivolabb szexfantáziákat. Megújulni sem feltétlenül csak egy harmadik féllel lehet: ennél legyen gazdagabb a képzelőerőtök.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tedd férfivá!

A nemi szerepeket nem érdemes csak feketében és fehérben látnod: bármennyire is tiltakozol a hagyományos leosztás ellen, mégiscsak a nőt alakítod a kapcsolatban. Ahogy fontos szerepet játszik a párod abban, hogy igazán nőnek érezhesd magad a szó legpozitívabb értelmében, mint ahogy az ő férfiassága is jórészt azon múlik, te mennyire táplálod benne ezt az attitűdöt. Ne az agresszív ősember és az alávetett asszony sztereotípiáiban gondolkodj, inkább fogadd el és éld meg a női léttel járó örömöket, és ugyanígy engedd, hogy ő is megélhesse a saját férfiszerepét.

Ezt is szeretjük