Ezt tedd, hogy hűséges legyen a párod

4 bevált módszer

Ha a megelőzésre koncentrálsz, kiirthatod a megcsalás csíráját is. Íme, a legjobb eszközök.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan végérvényes törésként értékelik, és azonnal partvonalra teszik a hűtlenségbe futott viszonyt, mások pedig képesek még új esélyt adni a félresiklott kapcsolatnak. Erre ugyan nem létezik minden esetre ráhúzható örök igazság vagy tuti recept megcsalt feleségeknek, hiszen lelki alkattól, körülményektől és szándéktól függően nagyon eltérő lehet a megoldókulcs.

A felmérések szerint azonban a túlnyomó többség a megbocsátásra hajlik, egy amerikai kutatás résztvevőinek például 70%-a tartja túlélhetőnek a félrelépést.

A párkapcsolati szakértők viszont a fáradságos utómunka helyett inkább a megelőzésre fókuszálnak, és arra hívják fel a figyelmet, hogy bizonyos negatív viselkedésminták sokszor észrevétlenül kúsznak be a hervadó párkapcsolatba.

Váltsd le a rossz kommunikációs mintát!

Az ismerkedős szakaszban még aligha adódik probléma a beszélgetéssel. Valószínűleg mindketten isszátok a másik szavait, kíváncsian fedezitek fel egymás lelkében a rejtett zugokat vagy akár csak azt, hogy mit ebédelt a másik. Csakhogy bármilyen keserű is a felismerés, egy idő után már egyre kevesebb a fürkésznivaló új infó, a kommunikáció pedig leszűkül, vagy akár csenddé is silányodhat. Sokan rázzák erre a fejüket, mondván, hogy igenis megtörténik a napi csevej, ami azonban sokszor nem több a berögzült sablonok ismételgetésénél vagy szimpla tényközléseknél, de köze sincs a valódi párkapcsolati kommunikációhoz.

Amikor például elárasztod őt munkahelyi panaszokkal, a beszélgetés kimerül a vacsorakellékek megvitatásában, vagy párod az érdeklődésedre rövidre zárt semmivel felel, akkor ideje újraépíteni a rendszert. Erre egy módszer lehet, ha mindig kijelöltök egy idősávot a napban, amit együtt töltötök, ez pedig legyen aktív kommunikációval teli, amikor nemcsak a puszta tényeket, hanem az azokkal kapcsolatos érzéseiteket is megosztjátok egymással.

Együtt éltek, vagy csak egymás mellett?

A szenvedély meglehetősen jó összetartó erő, ezért a másikra irányított figyelem és a vágy, hogy minél több időt töltsetek együtt, alapvető még eleinte. Később viszont cserélődnek a szereplők a rangsorban, bizonyos dolgok fontosabbá válnak, akár a munka, akár egy szenvedéllyel űzött hobbi - nemegyszer viszont olyan áron, ami a párkapcsolat háttérbe szorítását eredményezi. Természetes, hogy igénylitek a kapcsolaton kívüli impulzusokat, kellenek a barátok és a külön töltött idő is, hogy ne 24 órában öleljétek egymást. A ló túloldalán viszont az elhidegülés jöhet, ha már nem is érdeklődtök egymás privát élete iránt, azt sem tudjátok, éppen hol jár a másik, mivel tölti az idejét, hazaérve pedig eszetekbe sem jut élménybeszámolót tartani. Így értelmét veszíti a közös lét, ha eleve hiányzik belőle az egység.

Tartsd melegen!

Elég közhelyízű, mégis mindig beválik: a kiteljesedett, jól működő párkapcsolat alapeleme a minőségi szex. És itt a hangsúly nem feltétlenül a hancúrok gyakoriságán van, és nem is azon, hogy mennyire vagy befűzhető a perverzebbnél perverzebb ágyjátékokra. Nem az a cél, hogy alárendeld magad a másik ember vágyainak, hanem az, hogy igazán jól érezzétek magatokat együtt: sokkal jobban izgatja a férfit az a nő, aki elengedi a görcseit, és képes élvezni a közös gyönyört, mint az, aki gépiesen megvalósítja a legfrivolabb szexfantáziákat. Megújulni sem feltétlenül csak egy harmadik féllel lehet: ennél legyen gazdagabb a képzelőerőtök.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Tedd férfivá!

A nemi szerepeket nem érdemes csak feketében és fehérben látnod: bármennyire is tiltakozol a hagyományos leosztás ellen, mégiscsak a nőt alakítod a kapcsolatban. Ahogy fontos szerepet játszik a párod abban, hogy igazán nőnek érezhesd magad a szó legpozitívabb értelmében, mint ahogy az ő férfiassága is jórészt azon múlik, te mennyire táplálod benne ezt az attitűdöt. Ne az agresszív ősember és az alávetett asszony sztereotípiáiban gondolkodj, inkább fogadd el és éld meg a női léttel járó örömöket, és ugyanígy engedd, hogy ő is megélhesse a saját férfiszerepét.

Ezt is szeretjük