- Én már összeköltöznék, de a párom halogat

Jobb lenne a szakítás?

Ha szinte mindig együtt vagytok, akkor miért tér ki a pasid az elől, hogy együtt is éljetek?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy a függetlenségét félti a párod. Annyira elégedett a mostani életével, olyan jól érzi magát a bőrében, hogy emiatt habozik feladni a szabadságát. Talán mérlegre tette, hogy a bulizás, a szombat délutáni foci a haverokkal, a számítógép előtt elfogyasztott pizza és még sok apró, kényeztető, laza megszokása mit jelent neki.

Egyelőre nem tudja feladni, neked alárendelni ezeket. De nincs miért aggódnod ilyenkor, mert az idő neked dolgozik. Csak légy türelmes, ahogy belefárad a folyamatos pörgésbe, a hiányod egyre erősebb lesz.

Nagyobb a gond, amennyiben elköteleződni fél. Emögött lehet persze megfelelési kényszer, egy családi minta követése, netán védekezés a csalódás ellen. Mert olykor sok minden azon múlik, mit rejt a pasid múltja.

Kinek kell még rábólintania?

Fontos felderítened azt is, biztosan csak kettőtökön múlik-e a döntés a közös életetekről. Mert ha az is fontos, mit szól hozzá a mama, azaz a leendő anyósod, nem vagy könnyű helyzetben. Ilyenkor ugyanis konkurenciát kapsz, pontosabban te leszel az a kiválasztott, aki moshat, főzhet, takaríthat, no és persze vasalhat az édesanyja szeme fényére.

Ugye, mondanom sem kell, ez elsősorban nem kiváltság, sokkal inkább vesztes pozíció? Ha netán eljön az a pillanat, amikor a pasinak döntenie kell, nagy az esély arra, nem téged válasz majd.
Te vagy lecserélhető, barátnőt ugyanis bármikor találhat, anyja azonban csakis egy van.

Előfordulhat persze, hogy egy előző szerelem tartja még fogva a szívét. Mindig gyanakodj, amennyiben egy korábbi nő fényképe áll az íróasztalán, és féltve őrizgeti a hajdani közös nyaralásuk emlékeit. Ilyenkor csak kiütéssel győzhetsz, és ez, lévén az ex emléke egyre csak szépül, nem könnyű feladat. Lehet még az is, hogy ezt a fontos exet nem a kellemes emlékek között őrzi a párod. Ha egyszer már megégette magát, azaz összeköltözött, majd nem jött össze az a kapcsolat, fél újra elkövetni ugyanazt a hibát.

Mi van a széfben?

Bármilyen furcsa, még ez is szempont lehet. Ha a pasid szülei netán veszekedve váltak el, és az apja büszkeségből egyetlen bőrönddel távozott el otthonról, majd mindent újra, méghozzá a nulláról kellett elkezdenie, ez a példa is elijesztheti. Lehet, hogy valamilyen más, házasságkötés miatti vagyonvesztés formált generációról generációra öröklődő hitmondatot a családjában: ne engedd, hogy elvegyék tőled, amit megszereztél, ragaszkodj ahhoz, ami csak a tiéd - és hasonlók.

Amennyiben a párod mostanra felépítette az egzisztenciáját, vagyis van vesztenivalója, tudattalanul, a rejtett családi elvárásoknak megfelelve halogathatja azt, hogy megossza veled, ami az övé.

Biztos, hogy ő is ugyanannyira szeret?

Ez bizony nehéz kérdés. Te ugyanis csakis a saját érzéseidben lehetsz biztos. Nem tudhatsz a vívódásairól, a kételyeiről, arról, hogy mi zajlik benne, a lelke legmélyén. Lehet, hogy azért halogatja az összeköltözéseteket, mert időt akar nyerni az érzései tisztázására, neki még szüksége van a bizonyosságra, hogy akár holtáiglan is el tudná képzelni veled.

Mi az, ami rajtad múlik?

Tisztázd először is, te miért akarsz összeköltözni vele? Az egyetlen jó válasz erre ugyanis: mert imádod, és nem tudsz nélküle élni. Ez esetben a kivárás az egyetlen eszközöd. Hátha egy napon úgy ébred fel, hogy megkérdezi, nincs-e kedved vele együtt élni. Ne csüggedj, a háthából akár valóság is lehet, itt tehát még nem szabad feladni. Ha viszont az derül ki, hogy te sokkal jobban kötődsz hozzá, mint amennyire ő fontosnak tart téged, a fájdalmas felismerés nagy valószínűséggel kikezdi majd a szerelmeteket.

Persze lehet egy köztes út is, amikor ő nyújt egyértelmű mentőövet. Azaz biztosít arról, hogy később, majd, valamikor és talán el tudná képzelni veled. Ilyenkor szokott az ember teperni, megfelelni, azaz még jobban szeretni. Olykor bejön ez a taktika, olykor azonban csak felesleges erőbefektetés, így ebben az esetben mindenképp készülj fel a kudarcra is.

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amit biztosan nem bánhatsz meg, családállítással kiderítheted, valójában mi húzódik meg a felszín alatt. Olyan információk birtokába juthatsz a módszer segítségével, amelyekre alapozva a számodra megfelelő döntést hozhatod meg a menjek, vagy még maradjak kérdésben.

OLVASD EL EZT IS!

koltozes2
  • szerelem
  • családállítás

Nálad vagy nálam?

Ezt is szeretjük