18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Amit mindenkinek tudnia kellene a csiklóról (18+)

A te pasid ismeri a titkát?

Minél jobban ismered a tested, annál élvezetesebb lehet a szeretkezés, de a pároddal is oszd meg a titkokat!

Annak ellenére, hogy a nők más és más technikát részesítenek előnyben egy szeretkezés során, a test anatómiai felépítéséből fakadóan van néhány olyan pont, melyre mindenkinél érdemes figyelni. Ilyen például a csikló, melynek központi szerep jut a női orgazmus során, mégsem mondhatnánk, hogy minden titka közismert.

Ezúttal felfedjük a legfontosabb tényeket a csiklóról, melyek segítségével nemcsak te magad növelheted az átélt gyönyör intenzitását, de pároddal is érdemes megosztani őket, ha élvezetesebb együttlétre vágysz!

Borsó méret?

A csikló a kisajkak felső találkozásánál található apró szerv, melyet nyugalmi állapotban teljesen beborít a csuklya alakú bőrredő - sok férfi ezért talál rá nehezen. Görög neve, a klitorisz kulcsot jelent, ami arról árulkodik, hogy már a régi korok orvosai is a női szexualitás kulcsának tartották. Az emberi szervezetben ez az egyetlen olyan rész, melynek kizárólag gyönyörszerző funkciója van.

A borsó méretű szervet leginkább a hímvessző női megfelelőjének tekintik, melyben több mint 80 ezer idegvégződés található. A nagyságát illető elgondolások azonban csak 1998-ig állták meg a helyüket, hiszen Helen O’Connell ekkor állt elő legelőször a borsó méretet vitató elméletével, melyet a 2005-ben végrehajtott mágnesesrezonancia-vizsgálatok is alátámasztottak.

Ezek szerint tehát a csikló két olyan nyúlvánnyal, lábbal is rendelkezik, melyek öt-kilenc centiméter mélyen nyúlnak a medencébe, ám ezek hossza extrém esetekben akár 14 centiméter is lehet - vagyis korántsem borsó méretű.

Női merevedés

Nem véletlenül vonnak párhuzamot a pénisz és a klitorisz között, hiszen ez utóbbi anatómiai felépítése révén izgalmi állapotban a hímvesszőhöz hasonló merevedést produkál. A csikló két szárból, egy testből és egy makkból áll. Akárcsak a férfiak nemi szerve, a szárak is barlangos testekből tevődnek össze, melyekben a vágy hatására vérbőség alakul ki, a klitorisz két oldalán elhelyezkedő izomkötegek pedig megfeszülnek, melyek szintén a merevedés létrejöttét segítik.

Szeretkezéskor vagy akár maszturbáció során te is tapasztalhatod, ahogy látványosan megnövekszik a csiklód mérete, megduzzad, keményebbé válik, sőt, ilyenkor az átmérője is nagyobb lesz. Ez az a pont ugyanakkor, amikor egyben érzékenyebbé is válik, éppen ezért nem árt, ha párod is tisztában van az élettani folyamattal. A nemi izgalom ideje alatt megtartja ezt az állapotát, orgazmus után pedig a körülötte lévő izmok elernyedése révén fokozatosan visszanyeri eredeti, nyugalmi állapotban jellemző formáját.

Mivel a felmérések szerint minden negyedik nő csak csiklóizgatás révén tud orgazmust átélni, különösen fontos, hogy szégyenlősség helyett oszd meg a pároddal a tapasztalataidat, vagyis, hogy miként ingerelhetné számodra kellemesen ezt a gyönyörpontot a szeretkezés során.

Gyakorlati tanácsok

Célravezető, ha először egyedül kezded el felfedezni a csiklódat és működését. Legfőképpen azért, mert így nem sürget semmi és senki, nyugodtan kísérletezhetsz, és kipróbálhatod azt, hogy milyen az, ha például nemcsak a klitorisz tetejét simogatod, hanem két ujjaddal két oldalról masszírozod a mellette lévő területtel együtt. Amennyiben magadat már ismered, könnyebben tudsz a párodnak is segítséget nyújtani, és adott esetben némileg hiányos ismereteit is kiegészítheted.

Ha pedig azon szerencsések közé tartozol, akik a csikló izgatása nélkül, hüvelyi orgazmus átélésére is képesek, eme pont stimulálásával még nagyobb végső gyönyört tapasztalhatsz meg, csak szeretkezés közben szenteljetek egy kis figyelmet neki is. Kérd meg a párodat, hogy miközben orálisan kényeztet, kísérletezzen új mozdulatokkal: szívogassa, szopogassa a csiklódat, vagy váltakozó intenzitással masszírozza a nyelvével a körülötte lévő területeket is, miközben az ujjával a G-pontodat igyekszik megtalálni.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Aktus közben pedig, ha épp misszionárius pózban vagytok, a megszokott előre-hátra mozdulatok helyett próbálja ki a csípőkörzéseket, hiszen így a csikló is ingerlésben részesülhet. Lovagló- vagy kutyapózban pedig ne legyél rest bevetni az ujjaidat vagy akár egy kisméretű csiklóizgató vibrátort.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük