18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 3 leggyakoribb szexkérdés a női ejakulációról (18+)
Sokan szégyellik, sokan pedig nem tudják, mi is pontosan a női ejakuláció. A szakértő most mindenre válaszol!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A női ejakuláció a legnagyobb szexrejtélyek közé tartozik. A férfiak leginkább a pornófilmekből ismerik a jelenséget, és a nőknek is csak kis hányada tapasztalja meg, éppen ezért, amikor a valóságban találkoznak vele, mindkét fél meglepődik. Sokan visszataszító dolognak vélik, hiszen könnyen összekeverhető a vizelettel, de igen erotikus hatással is lehet a pasikra.

Ugyanakkor a nők nagy részét nem hagyja nyugodni, hogy mi is ez valójában. Miért képes rá valaki, míg mások nem? Hogy eloszlassuk a témát körüllengő misztikus ködöt, felkutattuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket: ismerd meg a válaszokat!

- Amikor saját magamon tapasztaltam a dolgot, szégyelltem, hiszen ez elég visszataszító. Mitől van ez az egész?

Míg a férfiaknál természetes, hogy az orgazmus bizonyos jellegű váladék ürítésével jár, a nők esetében kevesen számítanak rá, hogy ez szintén előfordulhat. Ugyanakkor a női ejakuláció legalább annyira természetes jelenség, amin nincsen semmi szégyellni való - sőt, sok pasi kifejezetten izgatónak találja. Leggyakrabban a G-pont ingerlésekor fordul elő, mivel azonban nem mindenkinek ugyanolyan érzékeny ez a terület, az orgazmust kísérő bőséges mennyiségű váladékot sem minden nő tapasztalja meg.

Amennyiben azonban te rendszerint találkozol vele, a legjobb, ha ugyanolyan természetesen próbálod meg kezelni, mint párod orgazmusát. Az ágyban ugyanis semmi sem szégyellni való, ami gyönyörrel jár. Ha pedig a párod az, aki először nem értené a dolgot, a legjobb, ha neki is elmagyarázod, hogy néha előfordul, hogy a női orgazmus egyben ejakulációval is jár.

- Úgy hallottam, hogy a női ejakuláció nem más, mint vizelet, igaz ez?

Régebben a szakemberek egyöntetűen azt vallották, hogy a női ejakuláció nem más, mint a húgyhólyagból származó vizelet - amit az is alátámasztani látszott, hogy a G-ponti orgazmust sokszor igen erős vizelési inger előzi meg. Azonban a legújabb kutatások eltérő eredményt mutattak. Egyes kísérletek során ugyanis a női alanyoknak olyan tablettát adtak, ami kékre festi a vizeletet, és így tanulmányozták az ejakulátumukat, melynek során azt tapasztalták, hogy a váladék egyáltalán nem, vagy csak nagyon kicsit volt kék.

Ennek hatására terjedt el tehát az a nézet, hogy az orgazmus hatására a női nemi szervből ürülő anyag sokkal inkább a prosztataváladékra hasonlít, ami az ondóban is megtalálható. Tehát a G-pont izgatását kísérő vizelési inger dacára sem kell attól félned, hogy az ejakuláció azért jelentkezik, mert az intenzív gyönyör miatt nem tudod visszatartani a vizeletedet.

A szexuális ingerek hatására ugyanis ezek az izmok nem elernyednek, hanem összehúzódnak, tehát fizikailag is szinte lehetetlen lenne a végső gyönyör közben vizeletet üríteni - amennyiben azonban mégis aggódsz, szeretkezés előtt mindenképpen ugorj ki a mosdóba.

- A párom azt mondja, hogy a női ejakuláció jelezné, ha tényleg orgazmusom volt, de nekem ilyen nincs, ez normális?

Van, akinél a végső gyönyör az intenzitásától függetlenül együtt jár az ejakulációval, a legtöbben azonban minden alkalommal nélküle élveznek el - bár egyesek szerint tanulható is a dolog. Mindenesetre nem a női ejakuláció jelenti az orgazmus bizonyítékát, az csupán egy tévhit sok férfi részéről - eredete, mint sok hamis szexteóriának, természetesen a pornófilmekre vezethető vissza.

Mivel a szexfilmek nagyrészt a látványra épülnek, a női orgazmus pedig önmagában nem vizuális jellegű, a rendezők látványossá szerették volna tenni. Így lett a női ejakuláció a hatalmas végső gyönyör jelképe, a valóságban azonban ilyen látványos bizonyíték nem áll a férfiak rendelkezésére. Érezni persze lehet, és bizonyos jelei is vannak: az orgazmus előtt sebesebbé válik a lélegzet, felhevül, olykor kipirul az egész test - különösen a száj és a mellbimbók -, valamint a hüvelyben is tapasztalhatók ritmikus összehúzódások.

Ezen túl azonban a legfontosabb a bizalom - ha te azt állítod, hogy eljutottál a csúcsra, a párodnak felesleges megkérdőjeleznie, hiszen az a lényeg, hogy mindkét fél kielégítőnek találja az aktust.

Ezt is szeretjük