Milyen pózban alszotok? Kendőzetlenül mesél a kapcsolatotokról
Nem csak a szavak és a tudatos mozdulatok árulkodnak érzelmeitekről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor ébren vagy, azt hitetsz el érzelmeidről magaddal és partnereddel, amit csak szeretnél, alvás közben azonban lehetetlen a hazugság. Ezért gondolja azt sok szakértő, hogy szinte mindent elárul a valódi érzelmekről és a kapcsolatról az, ahogyan két ember egymás mellett alszik.

Ha jobban belegondolsz, az elméletnek lehet némi alapja, többnyire ugyanis minél közelebb állnak egymáshoz egy pár tagjai, annál kisebb a távolság közöttük az ágyban is.

Ha attól félsz, hogy valaki el akar hagyni, legszívesebben éjszaka is szorosan hozzábújnál, ha pedig te vagy az, aki fontolgatja a szakítást, inkább elhúzódnál tőle. Az alább felsorolt pózok Mark Goulston kaliforniai pszichiáter kutatásain alapulnak, aki szerint mindez támpontul szolgálhat párkapcsolatod felméréséhez.

Szerelmes kiflik

A klasszikus, boldog szerelmespár alvási pozíciója, amikor az egyik fél a másikhoz simul, és hátulról követi az ő testhelyzetét. Többnyire átkarolja partnerét a hasánál fogva, aki esetenként kissé oldalra fordul, vagy a kezére helyezi karját.

Ha ebben a pózban alszotok, az arra utal, hogy szeretitek egymást, és még mindig vágytok a testi közelségre.

A szexuálisan frusztrált vagy elégedetlen párok szinte soha nem alszanak így, a partner ugyanis, aki nem igazán kívánja a szexet, attól tart, hogy a másik fél a legkisebb testi és érzelmi közeledést is úgy értelmezheti, hogy felhívás a keringőre.
A kifli testhelyzet pedig különösen alkalmas a szexuális kezdeményezésre, ahogy ugyanis párod hátulról hozzád simul, pontosan érezheted, ha feltámad a vágya.

Veszélyes távolság

Az ágy két ellentétes felén alszotok, egymásnak háttal? Ha ebben a távolságtartó helyzetben töltitek az éjszakát, ráadásul egyikőtök, illetve mindketten karotokat a testetek elé helyezitek, az nemcsak érzelmi védekezésre utal, de azt is jelentheti, hogy eltitkoljátok egymás elől legbensőbb, intim vágyaitokat. Ha folyamatosan így merültök álomba, vigyázz, hiszen a nagy éjjeli távolság általában a nappali órákban is érzelmi hidegségre utal.

Nászutasok

Van, aki úgy gondolja, hogy az egymással szemben alvó, ölelkező párok már túlságosan, nevetségesen romantikusak. Bár egyértelmű, hogy álom közben lehetetlen a hazugság, mégis, hacsak nem a kapcsolat kezdeti szakaszáról van szó, ez a testhelyzet kissé hamisnak is bizonyulhat. Amikor ugyanis mindkettőtök teste teljes hosszában egymáshoz simul, az azt jelenti, kapcsolatotok abban a szakaszban van, amikor csordultig vagytok még érzelmekkel, és mindkettőtökben ott motoszkál az öröm, hogy milyen jó, hogy rátaláltatok a másikra.

Amikor azonban ez az élmény már a múlté, ez a helyzet utalhat az elveszett, valódi érzelmek keresésére is, amikor egy távolságtartóbb időszakban szükségetek lenne egymás támogató segítségére, de szavakban inkább türelmetlenek vagytok. Alapvetően azonban az, hogy minden porcikátok érintkezik, arra utal, hogy minden szinten kívánjátok a kapcsolatot, biztonságban érzitek magatokat egymás mellett, és teljes mértékben elköteleztétek magatokat a másik felé.

Popsi a popsihoz

Bár a kutatások azt mutatják, hogy sokkal kényelmesebb és pihentetőbb egyedül aludni, bizonyára te is úgy gondolod, hogy semmi mással nem pótolható élmény közösen álomba merülni azzal, akit szeretsz. Ha azonban egymásba gabalyodva próbáltok pihenni, lehet, hogy romantikus éjszakátok lesz, de garantáltan nem fáradtságűző.

Hasonló helyzetekre jelenthet kompromisszumos megoldást, ha mindketten a saját térfeleteken alszotok, de alsó testrészeitek, a popsitok és lábaitok összeérnek.

Ez a pozíció mély és őszinte kapcsolatra utal, különösen, ha még évek múltán, egymásnak hátat fordítva is fenntartjátok tudat alatt a testi kapcsolatot. Minden bizonnyal ébren is kimutatjátok egymás iránti ragaszkodásotokat, és nem féltek az intimitástól, hiszen megtaláltátok azt a felállást, mely nem megy a kényelem rovására, mégis elmélyült és rendkívül intim.

Cikkünk Tracey Cox Szuperflört című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük