3 titkos szerelmi serkentő
A szexhez az orron keresztül vezet az út. Olvasd el, milyen illatokkal csalogathatod ágyba szíved választottját, és melyikkel tüzelheted fel még jobban a vágyat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Narancsvirág - Neroli

Aroma: friss, virágillatú, fűszeres, frissítő, édes

Az elnevezés Anna Maria de la Tremoille-ra, Neroli olasz hercegnőjére utal, aki szülőföldjén, Franciaországban elterjesztette. A narancsvirág érzéki illatát ősidők óta afrodiziákumként használják. Még Kleopátra is szerette és használta. A narancsvirág különleges illata megnyugtató és egyszersmind lélekemelő.

Csökkenti a szexszel összefüggő szorongást, erősíti az önbizalmat, és enyhe eufóriát okoz. E tulajdonságai tökéletessé teszik arra, hogy megteremtse az igazi szexhez szükséges hangulatot. Nem véletlen, hogy a narancsvirág nélkülözhetetlen esküvői csokorban.

Régen narancsvirággal és rózsaszirmokkal szórták tele a nászszobát, hogy érzéki illatuk a szerelmeseket is áthassa. A narancsvirág drága dolog: egy liter narancsvirág-olajhoz egy tonna narancsvirág szükséges!
Egyéb alkalmazásai: inhalánsként vagy fürdőolajként az elalvás megkönnyítésére, relaxálásra és a gyász és a depresszió enyhítésére. Bázisolajjal (például szőlőmagolajjal vagy édesmandula-olajjal) elegyítve és a bőrbe dörzsölve növeli a hajlékonyságot, gyógyítja a sebhelyeket, megelőzi a narancsbőr kialakulását, és javítja a keringést.

Pézsma

Aroma: maszkulin jellegű, sötét, animális

Sokak szerint a pézsma a szex illata, az univerzális afrodiziákum. Angol neve a szanszkritból ered, ahol herét jelent. A természetben hím állatok választják ki. A pézsmaillat valójában nem egyetlen illat, hanem mindazoknak a szagoknak az összefoglaló elnevezése, amelyek a férfihormonok elbomlásából származnak.

Érdekes módon a pézsmát mindkét nem használja afrodiziákumként. A pézsma a növényvilágban is fontos szerepet tölt be: a kantalupdinnye, a fürtös gyöngyike, a muskotályszőlő például a pézsmaillat vonzerejével poroztatja be magát. A pézsmát eredetileg a hím pézsmaszarvas hasán lévő bűzmirigyből nyerték. Ma szintetikus változatban használatos. A természetes pézsmaolajban megtalálható az alfa-androsztenol nevű férfihormon, így egyszerre hat az idegrendszeren és a szaglószerveken keresztül. Egyes illatszeripari cégek kihasználják ezt, és alfa-androsztenolt tartalmazó termékeket gyártanak.

Pacsuli

Aroma: animális, pézsmaillatú, átható, markáns, tartós

A pacsulit évszázadok óta használják afrodiziákumként. Az egykori bájitalok kedvelt összetevője állítólag mágikus tulajdonságokkal bír. A hagyomány szerint a pacsuli érzéki aromája oldja a gátlásokat, és arra bátorítja a szerelmeseket, hogy bátran megmondják, mit szeretnének a szexben.

Az aromaterapeuták szerint a pacsuli a hipofízisre hat, amely serkenti a hormontermelést. Afrodisztikus hatása persze csak akkor van, ha mindkét fél szereti az illatát. A pacsuli illata az idő múlásával egyre finomabb lesz, akár a jó bor. Elveszíti fanyarságát, és balzsamossá válik. Aromája olyan tartós, hogy a ruhákon még többszöri mosás után is megmarad.

Egyéb alkalmazásai: az aromaterápiában inhalánsként használják nyugtató, antidepresszáns és elmeköszörülő hatása miatt. Egyesek szerint az elhízás ellen is hatásos. Ázsiában molyirtóban használják. Bázisolajjal keverve száraz, ráncos bőr és bizonyos bőrpanaszok kezelésére is használható.

Ezt is szeretjük