18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 3 legnagyobb tévhit a hüvelyi orgazmusról (18+)
Ne dőlj be nekik!
A női orgazmus még a tudományok képviselőit is vitára készteti, talán ennek is köszönhető a sok hiedelem.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A női lélek mellett, úgy tűnik, a női test működését sem mindig egyszerű kifürkészni. Szó, mi szó, a nők érzelmesebben és általában érzékenyebben közelítik meg a szex kérdéskörét, ráadásul ott az a sokféle apró terület, melyek mibenléte kuszaságot okoz a fejekben - G-pont, U-pont, csikló és hüvely.

Talán ennek is köszönhető, hogy számos mítosz kering a köztudatban a nők orgazmusával - vagy épp annak elmaradásával - kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy a túl általános megközelítések gyakran azért is megtévesztőek, mert felülírják az egyéni igényeket. A legnagyobb tévhiteket egy csokorba szedtük, hogy megtudhasd az igazságot hüvelyi orgazmusról.

Hiánya frigidségre utal

Ezzel a váddal többnyire a férfi nem képviselői illetik a nőket, és e tévhit feltehetően Freud elképzeléséből ered. Szerinte ugyanis ha a férj megfelelő partner, akkor képesnek kell lennie arra, hogy a behatolás során részesítse gyönyörben a feleségét. Ez az elvárás abból a szempontból logikusnak tűnik, hogy a behatolás révén közvetlen stimuláció éri a vagina belső falát. Az viszont enyhén szólva is túlzás, hogy ha a nő mégis a klitorális örömöket részesíti előnyben, tanácsos pszichológust felkeresnie a párnak, ugyanis frigiditásról lehet szó.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, ugyanis a nők mindössze 30%-a képes hüvelyi orgazmus átélésére. Ez nem egy szimpla képességhiány, hanem evolúciós okokra is visszavezethető. Hiszen ha a hüvelyben több lenne az idegvégződés, akkor a szülés is sokkal fájdalmasabb élmény lenne. A hüvely belső falában valójában sokkal kevesebb idegvégződés található, mint a csiklóban. Ezért van az, hogy a csikló simogatása nélkül, pusztán a behatolás révén sokkal nehezebb orgazmust átélni. Így ahelyett, hogy a pasid ilyen bugyuta vádakkal állna elő, inkább próbáld meg rávenni a klitorisz egyidejű kényeztetésére is.

Aki sokat maszturbál, kevesebb az esélye rá

Néhányan úgy gondolják, hogy a hüvelyi orgazmus tanulható dolog, de előfordul, hogy egyenesen az érettség egyik jelének tekintik, ha valaki képes rá. Ebből kifolyólag egyes nézetek szerint a csiklóközpontú maszturbáció egyre távolabb viszi a nőt attól, hogy az igazinak tartott élvezetben részesüljön. Ilyenkor ugyanis - a tévhit szerint - ahelyett, hogy péniszszerű segédeszközök alkalmazásával először a vaginális örömöket próbálná átélni, a kényelmesebb, egyszerűbb módszerhez folyamodik. Ennek egyenes következményeként pedig a nő megszokja a csiklói orgazmust, és egy idő után már csak így lesz képes kielégülésre.

Egyesek még statisztikákat is igyekeztek felvonultatni, melyek szerint a hüvelyi orgazmust átélő nők egészségesebbek, és sikeresebben küzdenek meg a stresszel is. A valóságban erről azonban szó sincs. Már csak azért sem, mert nem két egymást helyettesítő dologról beszélünk: van klitorális orgazmus, továbbá van hüvelyi orgazmus - mellyel kapcsolatban nem feledkezhetünk meg arról, hogy a csiklóban teljesedik ki. Ennek oka, hogy a csikló kisebb része található kívül, nagyobb részét a belső hosszúkás nyúlványok alkotják.

Jobb a hüvelyi orgazmus, mint a klitorális

Ezt a mítoszt lényegében nem is lehet mélyebben és bővebben megmagyarázni: egyes nézetek szerint jobb, és kész. Ez azonban olyan, mintha megpróbálnánk arról meggyőzni valakit, hogy az eper mindenképpen jobb, mint a narancs. Ilyet azonban nem lehet kijelenteni, mivel mindenki a sajátos ízélményért szereti az egyiket vagy a másikat.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Azt, hogy a hüvelyi orgazmust ilyesfajta elvárások és mítoszok övezik, valószínűleg épp azzal függ össze, hogy ritkaságszámba megy. Néhányan épp emiatt emelték már Szent Grál-i magasságokba. Holott a kétféle gyönyör másfajta érzéseket kelthet életre, ráadásul egy orgazmus intenzitása inkább múlik az aktuális hangulaton, a vágy mértékén, valamint a technikán.

Ezt is szeretjük