5 kérdés, amit semmiképp ne tegyél fel a férfinak

Ha nem szeretnél komoly összetűzésbe keveredni a pároddal, akkor ne kérdezz tőle olyat, amelyre nem tud őszintén felelni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan dolgok egy párkapcsolatban, amelyeket jobb nem firtatni, mert ha a pasi esetleg nem azt válaszolja, amit te hallani szeretnél, akkor abból garantáltan pokoli veszekedés robban ki.

Azért, hogy elkerüld ezeket a felesleges vitákat, összeszedtük számodra a legnagyobb tabukérdéseket.

- Most mire gondolsz?

A helyes válasz, amelyet te elvárnál, valahogy így hangzana: - Ne haragudj, édes, hogy egy kicsit elbambultam, de épp az járt a fejemben, milyen drága, csodálatos, figyelmes, csupa szív, okos asszony vagy te, és mekkora szerencse, hogy az enyém lehetsz.

Ez a válasz természetesen köszönőviszonyban sincs az igazsággal. A férfiak amúgy sem szeretnek arról beszélni, hogy éppen mi zajlik bennük. Ha szeretnéd megtudni, éppen mi jár a partnered fejében, akkor mesélj neki a saját gondolataidról vagy arról, hogy milyen napod volt, ezáltal elérheted, hogy ő is megnyíljon feléd.

- Ugye, szeretsz?

Ez a legtöbbször feltett, ám leginkább idegesítő kérdés a férfiak szemszögéből. A pasi nem szereti szóban bizonygatni, hogy csak érted él, ezzel szemben a gesztusaiból kiolvashatod, hogy te vagy a mindene.

Amikor ezt a kérdést felteszed a pasinak, akkor olyasmit várnál, hogy: - Igen! Megőrülök érted! Mivel azonban férfilogikáról van szó, inkább valami olyan válaszra számíthatsz, ami valószínűleg kevésbé tetszene a fülednek. Ezért, ha meg akarsz bizonyosodni arról, hogy lángoló érzelmekkel viseltetik irántad, inkább tartsd nyitva a szemed, hiszen akár egy apró mozdulat is erősen árulkodó lehet.

- Tényleg kövérnek látszom?

Mi, nők hiúak vagyunk, ez tagadhatatlan. Így aztán a külső megjelenésben bekövetkezett változások olykor igencsak érzékenyen pontnak számítanak a személyiségünkben. Ha nem szeretnéd, hogy a párod az egódat lerombolja, akkor ne kérdezd meg tőle, hogy szerinte kövér vagy-e. Hiszen a válaszadási lehetőségek közül valószínűleg egyik sem lesz az, amit hallani szeretnél, ennek pedig csak könnyes veszekedés lehet a vége. Inkább fogadd el önmagad, vagy ha tényleg úgy érzed, megszaporodtak rajtad a kilók, akkor látogasd meg a konditermet, esetleg fuss néhány kört a közeli parkban.

- Szerinted az a nő szebb nálam?

Ennél értelmetlenebb kérdést fel sem tehetnél a párodnak, hiszen - bár közhely - nem csak a külső számít. Lehet, hogy az illető hölgynek szebb formái vannak, az arca pedig olyan, mintha egy angyalé lenne, ám ne felejtsd el, hogy az oldaladon vonuló férfi téged választott. Bizonyára a külsőd is meghatározó volt számára, de a személyiségeddel együtt vagy teljes számára, azzal együtt szeretett beléd. Lehet, hogy az a másik nő csinosabb, de elképzelhető, hogy nem a párod esete, hogy nincs is egyénisége, hogy unalmas, netán olyan személyiséggel rendelkezik, amit a partnered ki nem állhat.

- Mit csinálnál, ha én meghalnék?

Újabb értelmetlen kérdés, amire még csak megfelelő választ sem lehet adni. Hiszen minek örülnél jobban: ha párod telezokogná éjszakánként a kispárnáját, vagy ha továbblépne? Persze biztosan meggyászolna, és örökre megmaradnál az emlékeiben. Viszont feltehetően azt nem szeretnéd hallani, hogy új párt keresne magának, akivel az élete hátralevő részét boldogan eltölthetné. Ha tehát nem szeretnél olyan választ kapni, amitől utána rosszul éreznéd magad, akkor jobban jársz, ha nem fárasztod a pasit ilyen kérdésekkel.

Cikkünk megírásában Allan és Barbara Pease A férfinak szex kell, a nőnek szerelem című könyve segített.

Sokan reménykednek abban, hogy egy nap majd megtalálják a Nagy Ő-t. De ez, sajnos, csak keveseknek sikerül, ha egyáltalán. Miért hajt a férfi állandóan a szexre? Miért követeli a nő, hogy a férfi állapodjon meg mellette? És miért oly nehéz e kettőt összeegyeztetni? Allan és Barbara Pease, a téma világhírű szakértői tapasztalataik, bőséges esettanulmányok és a legfrissebb kutatási eredmények segítségével könnyed és humoros formában próbálnak választ találni e mindannyiunkat érintő kérdésekre.

Kiadja: Park Könyvkiadó:
A könyv kedvezményes ára 2 465  forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Te kerültél már kínos helyzetbe egy kérdés miatt?

Ezt is szeretjük