5 dolog, amit soha ne mondj a párod szüleinek
Még jó szándékkal se!
Olykor az ember akaratán kívül bánt meg másokat. Vigyázz, hogy ne kövesd el ezt a hibát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párod szüleivel való kommunikációban ugyanolyan fontos az őszinteség, mint más kapcsolataidban. De ez nem jelenti azt, hogy mindent meg kellene velük beszélned vagy az orrukra kötnöd ahhoz, hogy jó viszonyban legyetek. Nem biztos, hogy az alapozza meg a kölcsönös bizalmat, ha töviről-hegyire beszámolsz közös életetek apró részleteiről és konfliktusairól.

Persze előfordulhat, hogy majdnem olyan szorosnak érzed velük a kapcsolatot, mint a saját családoddal. Ám ez nem jelenti azt, hogy minden lépés helyénvaló, melyet otthon talán már megszoktál.

Viszont ahogyan talán a te szüleidet is kínos helyzetbe lehetne hozni bizonyos témákkal, vélhetően a párod szülei sem örülnek, ha a családi szokásaikat vagy az ízlésüket kritizálod. Nézd meg, melyek a legfontosabb tabuk a párod szülei előtt!

 - Jó, akkor legyen igaza!

Előfordulhatnak olykor vitás helyzetek, melyekben elharapódznak az indulatok. Mégsem tanácsos ezzel az indulattal véget vetni a konfliktusnak. Semmiképp ne sértődés legyen az utolsó mozzanat, mely mindig rossz szájízt hagy maga után! Ehelyett elmondhatod, hogy bár te továbbra sem értesz egyet, de megérted az álláspontját.

- Beszéljen már a fejével!

Ne kritizáld a párodat a szülei előtt, és nem is tanácsos panaszkodnod rá, mert ez rád sem vet jó fényt, és talán felesleges aggodalmakat kelt. Olykor egy ártatlannak tűnő téma is nagy vihart kavarhat, arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy mindig igazak a vádjaid.

Bizonyára vannak olyan ügyek, melyekben kikérheted a tanácsukat, mert ha bizonyos kérdésekben jobban ismerik a párodat, esetleg jobban tudnak hatni rá, és talán segítségedre lehetnek. De semmiképp ne használd őket villámhárítóként a kettőtök konfliktusában! Ne testáld rájuk a viszonyotokat illető felelősséget, és ne éreztesd velük, hogy valamit elrontottak a fiuk nevelésében!

 - Ezt úgysem értik

Ne feltételezd kapásból, hogy valamilyen kérdéshez nem tudnak hozzászólni, ne zárd el őket a véleményalkotás lehetőségétől! Előfordulhat, hogy te jobban értesz az adott témához, vagy épp tudod, hogy nincs igazuk a kérdésben. De bánj óvatosan az ítéletekkel, mert te sem vagy tévedhetetlen. Ahogyan nem kell mindenre bólogatnod és mindenben egyetértened velük, netán hagynod, hogy gyerekként kezeljenek, ők is elvárhatják tőled ugyanezeket, illetve azt, hogy tiszteletben tartsd a kompetenciájukat.

Örökké együtt

Ha szeretnéd tudni, mit tehetsz azért, hogy tartós és boldog legyen a párkapcsolatod, nézd meg a videót!

 - Az a kép ugye nem eredeti?

Az örök szabály, mely szerint ízlésekről nem vitatkozunk, itt is érvényes. Ahogyan te is elvárod, hogy ne kritizálják az öltözködésedet vagy az otthonod berendezését, ugyanezt ők is joggal várják el tőled. Persze előfordulhat, hogy te nem tennéd ki otthon azt a festményt, ami a nappalijukban díszeleg, esetleg kimondottan sérti az ízlésed. De erre nem kell felhívnod a figyelmüket, hiszen ha nekik épp ez tetszik, akkor nem szükséges feleslegesen akadékoskodnod vagy túlzottan sznobnak tűnnöd.

  - Nálunk ez nem szokás

Bizonyos hagyományok és megszokások minden család életében fontos szerepet kapnak. Ezek nem biztos, hogy tudatosulnak, de a mindennapokban meghatározó szerepet játszhatnak. Attól kezdve, hogy a családtagok milyen gyakran találkoznak, hányszor beszélnek egy héten, addig, hogy mi a vasárnapi ebéd és mi mindenről beszélnek egymás előtt, mind hangsúlyos tényező lehet.

Ezért nem tanácsos provokálnod ezeket a tradíciókat. Persze lehet, hogy megkérdezik tőled, nálatok mi a szokás egy adott kérdésben - ilyenkor elmondhatod, mit csináltok másképp, de ne te kezdeményezz támadást! Nem is kell részt venned olyasmiben, ami ellenkezik az elveiddel, de ha kivonod magad valami alól, esetleg túl szigorúnak érzed az elvárásokat, ezt a pároddal együtt és kellő tapintattal közöljétek!

OLVASD EL EZT IS!

szomoru feleseg lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Pánik az esküvő után

Ezt is szeretjük