3 megdönthetetlen érv a fiú-lány barátság mellett
Lerágott csont a vita férfi-nő barátság ügyben. Mi nem kérdezzük, létezik-e, inkább arra biztatunk, használd ki a pasibarátságok legnagyobb előnyeit.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy egy baráti kapcsolat működőképes legyen, de elsősorban ahhoz, hogy egyáltalán kiszúrjuk egymást a tömegből, ugyanúgy a kémiának kell dolgoznia a háttérben, akár egy szimpla szerelem szövődésénél. A pszichológia a gének hasonlóságával magyarázza a barátok között fellépő akaratlan összhangot, amely nem működik minden embernél. Vagyis a szimpátián túl kell egy közös kód, amely összekapcsolja a feleket.

Koedukált terek

Állandó vita tárgya, vajon ez az összhang működhet-e a két nem között anélkül, hogy felmerülne a szexuális vonzalom kérdése bármelyik fél részéről. Tény, hogy a múltunk nem igazán adott lehetőséget férfi és nő ilyen típusú viszonyának megtapasztalásához: a nők a szerelmi, vagyis házassági kapcsolaton kívül - ami általában esetben egyetlen férfit jelentett - nem ismerkedhettek más célból, nem is nagyon volt értelme.

Később már szélesedett a kör, új alkalmak és terek nyíltak a barátkozásra az iskolától a munkahelyen át a sportpályákig. Mivel egyre inkább közeledik egymáshoz a két nem, lelki értelemben a pasik nőiesebbek, a nők maszkulinabbak, mint korábban, így lazulnak és áthidalhatóvá válnak azok a különbségek, amelyek eddig eltávolítottak egymástól. Sőt, bár eltérőek a barátkozási szokások, férfi és nő is vágyik az igazi, nemsemleges baráti kapcsolatra.

Semmi sirám

Mi, nők általában megkapjuk az emocionális bélyeget, és beletörődünk, hogy nincs más dolgunk, mint hallgatni a barátnőnk szerelmi kesergéseit, munkahelyi zűrjeit, netán elemezni a kilókkal folytatott küzdelmét, és ha kell, összekaparni romjaiból. Az álpszichológiai eszmecserékből aztán megcsappant energiatartalékkal térünk haza - persze némileg vigasztal a tudat, hogy gyógyító szavainkkal mégiscsak kihúztunk valakit a gödörből.

Ugyan a pasikat szokás csajos társaságban érzelmi analfabétaként feltüntetni, mégsem kizárólagos tulajdonság náluk a macsóság. Vagyis meglepően intim beszélgetést folytathatsz egy sráccal anélkül, hogy zavarba ejtően tolakodó vagy túlcsorduló lenne. Igazi új élmény lesz a lányok terjengős sirámai után egy mérsékelten bizalmas párbeszéd - akár hasonlóan érzelmi jellegű témákról.

Amit csak egy pasi tudhat

Egy barátnői beszélgetés minimum 60%-át tölti ki annak a misztikus kódnak a megfejtése, vajon a pasi miért nem hív, miért hazudott, illetve miért nem tud leszokni az idegen női testrészek szemet szúró bámulásáról. Vagyis képesek vagyunk hosszú órákat agyalni hasztalanul a férfiak ésszerűtlen és sértő cselekedeteinek megfejtésén. Persze születnek esetleges teóriák, amelyek többnyire aztán elbuknak, mivel a legkevésbé sem vagyunk képesek elrugaszkodni a női eszmei alapokon született magyarázatoktól.

Az, hogy választ kapjunk a kérdéseinkre, és megérthessük a pasik számunkra kusza gondolatmenetét, csakis egy másik férfin keresztül sikerülhet. A férfi barát őszintén, ámítás és csúsztatások nélkül mesél arról, mikor miért kényszerülnek manőverezésre a pasik, amikor sarokba szorítjuk őket, vagy miért egyszerűbb kibújni a felelősség alól vészhelyzetben.

Innen tudhatod, ha szerelmes

Ha kissé bizonytalan vagy egy pasi feléd irányuló érzelmeit illetően, és nem tudod eldönteni, csupán barátkozik, esetleg más is jár a fejében, nézd meg videónkat!

Maszkulin hatások

Ki tudja, miért, a lányok körében valahogy nincsenek bejáratva az egymás közötti ugratások. Erre is születtek pszichológiai és szociológiai magyarázatok. A kislányokat hagyományosan női viselkedésre ösztönözték a szülők, vagyis akkor illeszkedhetsz igazán kényelmesen a nemed konvencióihoz, és így akkor fogadnak el, ha csöndes, szelíd és alkalmazkodó vagy.

A fiúkban ezzel szemben az agresszív magatartást erősítették: tehát a kissrácból kellő önérvényesítő szándékkal és versenyszellemmel erős, támaszt nyújtó férfi lehet. A közös lődörgések során így a férfiak vagy igyekeznek tudományos magasságokba emelni egy-egy témát, és egymást túllicitálni elmés gondolatokkal, vagy a humorban mérik össze erejüket. A csajok inkább megértésükről biztosítják egymást, a vicc legfeljebb tréfás sztorik elmesélését jelenti számukra.

Ha egy pasival barátkozol, nyugodtan számíts laza és fesztelen ugratásokra, de a karrieredben is hasznát veheted a férfi hatására felmerülő önérvényesítő igénynek.

Ezt is szeretjük