Hogyan lehetsz boldog nő?
A boldogság eléréséhez csupán néhány apróságra van szükséged. Tudd meg, melyek ezek, és érezd jól magad a bőrödben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénz, siker, szépség, harmonikus párkapcsolat, szerető család - neked mi hiányzik ezek közül ahhoz, hogy tökéletesnek érezd az életedet? Esetleg egyéb tételek is szerepelnek még a listádon, melyek miatt nap mint nap kesereghetsz? Tégy egy próbát, és kezdj el más szempontok szerint leltározni.

Nézz szembe a tükörképeddel

Olyan nincs, hogy valakinek minden porcikája tökéletes. Még a legcsodáltabb színésznőknek és szupermodelleknek is akadnak kevésbé formás, eltakarandó, korrigálásra szoruló testtájai. Érdemes ellesned, ők hogyan oldják meg ezt: azt hangsúlyozzák, ami valóban szép rajtuk.

Szánj magadra minden reggel néhány extra percet, sminkelj, és öltözz fel átgondoltan. Ám munkába menet soha ne fesd ki harsány színekkel magad, ezzel ugyanis közönséges benyomást keltesz, a többség lesajnálóan néz majd rád, és nem vesz komolyan. Minél több ékszert aggatsz magadra, annál inkább azokra, és nem rád figyelnek oda az emberek.

Nem igazán praktikus mindenáron a divatot követned. Hiába járnak a kolléganőid például miniszoknyában vagy sortban, ha neked túl vékonyak, vagy netán épp ellenkezőleg, túl vastagok a lábaid ehhez. És csak akkor fesd be, szőkítsd ki a hajad, ha valóban ez a stílusod, na meg van pénzed minden hónapban fodrászhoz eljárni. Hidd el, kiábrándítóan messziről felismerhető az otthon összeügyeskedett, szalmasárga vagy lángvörös frizura.

Elérhető célokat tűzz ki

Inkább írd össze, mi az, ami - szerinted - jó, szép, megmutatható rajtad. Gondold végig, milyen ruhákban érzed igazán jól magad, és hogyan viseled legszívesebben a hajad. Aztán tégy egy próbát, mutasd meg ezt a külsődet a külvilágnak. Nagyon figyelj oda a visszajelzésekre, lehet, hogy meglepőek lesznek számodra. Kiderülhet még az is, hogy a környezeted ilyennek szeret látni, és nem olyannak, amilyennek te elképzelted, hogy látszanod kellene.

Most még talán nem hiszed el nekem, de teljesen megváltozik majd - hitelessé, őszintévé válik - ezzel a viselkedésed és a fellépésed is. Szolid, hosszú, barna hajú kislányként ne akarj tetovált, műkörmös, vagány csajnak tűnni, vagy harsány szuperbombázónak álcázni a kedves, megértő családanyaságodat. Ám, ha épp tűzrőlpattant, belevaló nő vagy, ne próbálj szürke kisegérként élni, vállad fel magad, nyugodtan légy ízlésesen egyéni, illetve megfelelően formabontó még a kiskosztümös munkahelyeden is.

Ha valóban önmagad vagy, és ezt mutatod a többieknek is, akkor épp azok találnak majd rád - legyen szó barátságról, avagy szerelemről -, akikre valóban szükséged van, és nem azok, akiket lépre csal a megtévesztő külsőd.

Mindig azt vállald be tehát, amit valóban meg tudsz valósítani, annyit ígérj, aminek biztosan eleget tehetsz, és olyan vágyaid legyenek, amelyek tényleg beteljesíthetők.

Annak örülj, ami van

Soha ne azt keresd, milyen lehet a tökéletes boldogság. Az adott körülményeidet figyelembe véve - például: kisvárosban élsz, tanárnő vagy, kicsit molett, a szüleiddel élsz, mert nincs saját lakásod, és még nem találtál megfelelő párt magadnak - próbáld megtalálni a lehető legkellemesebb pozíciót mind a magánéletedben, mind pedig a karrieredben. Ehhez bizony szükség van csipetnyi bátorságra és elszántságra, ami aztán lehet, hogy épp változtatásra, netán egészen új körülmények kialakítására serkenthet.

Elköltözhetsz egy nagyobb városba vagy egy egészen kis faluba, albérletbe, és vállalhatsz valami plusz munkát, mondjuk gyerekfelügyeletet, hogy több pénzed legyen, esténként pedig eljárhatsz futni, amitől lelkileg is erősebb, testileg meg egészségesebb leszel, ráadásul az alakod is karcsúsodni fog.

Ne félj tehát alakítani a koordináta-rendszereden se, elégedetlenkedés helyett pedig vedd észre, hogy aktuálisan milyen sok érdekes ember és kellemes dolog van körülötted.

A családállítás módszerének van egy kulcsmondata: szenvedni mindig könnyebb, mint cselekedni. Az ellenkezője legyen a mottód: a boldogság elérhetővé válik, ha észreveszed, hogy mit kell tenned ezért.

Ezt is szeretjük