Tökmagos pogácsa recept gyorsan és olcsón
A tökmagos pogácsa finom és laktat, ráadásul jó sörkorcsolya is.
Az egész napos locsolójárásra illik bőségesen felkészülni. A következő tökmagos pogácsa azért remek alternatíva ilyenkor, mert gyorsan elkészíthető, sok lesz belőle, és nem fizeted rá a gatyádat is.
Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a vendégváró finomság kiváló sörkorcsolya hírében áll.
Tökmagos pogácsa
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg főtt krumpli
- 10 dkg tökmag
- 3,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál só
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 tojás sárgája
- 1 csipet cukor
Elkészítés ideje:
40 perc + kelesztés.
Elkészítés menete:
Az élesztőt futtasd fel langyos, cukros tejben, majd dolgozd össze a liszttel. A kihűlt főtt krumplit, a tejfölt, a sót és az olajat is add hozzá, és gyúrd össze a tésztát. A tökmagot tedd bele legutoljára. Tiszta konyharuhával takard le a tésztát, és keleszd duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges méretű pohárral. A kelesztés amúgy elhagyható, de akkor kicsit vastagabbra kell nyújtani a tésztát, hogy hasonlóan magasra jöjjenek fel a pogácsák.
Tedd a kiszaggatott süteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket tojássárgájával. Hideg sütőbe told be a tepsit, hiszen addig, amíg a sütő felmelegszik, picit még kelnek a pogácsák. 200 fokon körülbelül 20-25 percig süsd őket.
Vendégváró finomságok
Ha szeretnél valami édeset is a sós rágcsálnivaló mellé, akkor nézd meg a következő recepteket!
Kép: flickr.com, Bubekk
OLVASD EL EZT IS!
- vendégváró
- pogácsa
Gyors tepertős pogácsa: ahogyan gyerekkorodban készült
- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani
- krumpli
- lángos