Gyors tepertős pogácsa: ahogyan gyerekkorodban készült
Ha szereted a nosztalgikus ízeket, és gyors vendégvárót sütnél, próbáld ki receptünket!
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »
- Feszesebbre húzza az arcbőr petyhüdt területeit, de természetes hatást kelt: ezt kell tudni a szálbehúzásos arcfiatalításról »
- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Az igazi tepertős pogácsa titka a tészta hajtogatásában rejlik, ám erre nem mindig van idő. Ezért most egy olyan receptet választottunk, amit enélkül is elkészíthetsz.
A tészta omlós és puha marad akár napokig is, semmit von le semmit az értékéből a hajtogatás hiánya. Nosztalgiázz gyerekkorod kedvenc ízeivel!
Gyors tepertős pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg darált tepertő
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,5 teáskanál só
- 1 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés ideje:
40 perc + egy óra kelesztés.
Elkészítés menete:
A tejet picit langyosítsd meg, szórd bele a teáskanálnyi cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe vegyítsd bele a sót, és morzsold bele a vajat is. Add hozzá a felfutott élesztőt, a tepertőt, az egyik tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozd össze a tésztát, és nagyjából egy órát keleszd meleg helyen.
Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra a megkelt tésztát, egy kés segítségével ejts vágásokat a tetején, majd egy lisztbe mártott pohárral vagy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és fektesd rá a pogácsákat. A megmaradt tojásfehérjét keverd össze az egész tojással, és kend meg vele a tetejüket. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és süsd a pogácsákat aranybarnára nagyjából 25 perc alatt.
Húsvéti sütemények
A sós vendégváró mellett nem árt, ha édességekkel is készülsz a húsvéti locsolók áradatára. Íme, a legfinomabbak!
OLVASD EL EZT IS!

- ünnep
- sütemény
20 perces szórt túrós süti

- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani

- rétes
- húsvéti receptek
A klasszikus meggyes rétes receptje

- jelkép
- szimbólum