A tökéletes krumplilángos receptje: így készítik Borsodban

Ha szereted a magyaros ízeket, próbáld ki a krumplilángost. Egyszerű és olcsó.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplilángost anno a szegény ember eledelének is nevezték, hiszen elkészítéséhez csak krumplira és lisztre volt szükség, ugyanakkor nagyon laktató volt.

Ha neked is rémlik a nagyi konyhájában sülő krumplilángos illata, próbáld ki receptünket.

Krumplilángos

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30-40 dkg liszt
  • olaj

Elkészítés ideje:

30-40 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.

Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

Top 10 legfinomabb húsvéti étel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Fotó: hankka.blogspot.hu

Ezt is szeretjük