Tökmagos pogácsa recept gyorsan és olcsón
Ha sok locsolót látsz vendégül
A tökmagos pogácsa finom és laktat, ráadásul jó sörkorcsolya is.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egész napos locsolójárásra illik bőségesen felkészülni. A következő tökmagos pogácsa azért remek alternatíva ilyenkor, mert gyorsan elkészíthető, sok lesz belőle, és nem fizeted rá a gatyádat is.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a vendégváró finomság kiváló sörkorcsolya hírében áll.

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg főtt krumpli
  • 10 dkg tökmag
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csipet cukor

Elkészítés ideje:

40 perc + kelesztés.

Elkészítés menete:

Az élesztőt futtasd fel langyos, cukros tejben, majd dolgozd össze a liszttel. A kihűlt főtt krumplit, a tejfölt, a sót és az olajat is add hozzá, és gyúrd össze a tésztát. A tökmagot tedd bele legutoljára. Tiszta konyharuhával takard le a tésztát, és keleszd duplájára.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges méretű pohárral. A kelesztés amúgy elhagyható, de akkor kicsit vastagabbra kell nyújtani a tésztát, hogy hasonlóan magasra jöjjenek fel a pogácsák.

Tedd a kiszaggatott süteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket tojássárgájával. Hideg sütőbe told be a tepsit, hiszen addig, amíg a sütő felmelegszik, picit még kelnek a pogácsák. 200 fokon körülbelül 20-25 percig süsd őket.

Vendégváró finomságok

Ha szeretnél valami édeset is a sós rágcsálnivaló mellé, akkor nézd meg a következő recepteket!

Kép: flickr.com, Bubekk

Ezt is szeretjük