A tökéletes krumplilángos receptje: így készítik Borsodban
Ha szereted a magyaros ízeket, próbáld ki a krumplilángost. Egyszerű és olcsó.
A krumplilángost anno a szegény ember eledelének is nevezték, hiszen elkészítéséhez csak krumplira és lisztre volt szükség, ugyanakkor nagyon laktató volt.
Ha neked is rémlik a nagyi konyhájában sülő krumplilángos illata, próbáld ki receptünket.
Krumplilángos
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30-40 dkg liszt
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
30-40 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.
Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.
A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.
Fotó: hankka.blogspot.hu
OLVASD EL EZT IS!
- vendégváró
- pogácsa
Hipergyors, omlós pogácsa fél óra alatt
- ünnep
- hús
Ízletes húsvéti kocsonya
- húsvéti receptek
- Húsvét