Készíts otthon kandírozott virágot! Gyönyörű, csillogó ehető díszek sütire
Nyűgözz le mindenkit különleges sütidíszekkel!
A valódi, profi kandírozás nagyon hosszú folyamat, akár napokat, sőt, heteket is igénybe vehet. Ám szerencsére létezik egy otthoni módszer, amivel hasonlóan mutatós cukrozott virágszirmokat készíthetsz.
A művelet igényel némi konyhai gyakorlatot, egy egész éjszakát és még több türelmet, de ha van rá időd, megéri energiát fektetni bele, mert az eredmény csodálatos lesz.
Kandírozott virágfejek
Hozzávalók:
- friss virágfejek - ibolyát, árvácskát vagy más ehető virágot ajánlunk
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál víz
- finom szemű kristálycukor
Elkészítés ideje:
Egy óra + egy éjszaka szárítás.
Elkészítés menete:
Csípd le a szárukról a virágfejeket, alaposan mosd meg őket, majd csepegtesd le, és hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. Ezalatt verd fel a tojásfehérjét a vízzel, de ne várd meg, amíg kemény lesz, az a jó, amikor még csak kezd habosodni.
Egy vékony ecsettel kend meg a virágfejek minden oldalát a tojással, majd nagyon óvatosan forgasd bele őket egyenként a cukorba - figyelj rá, hogy mindenhová jusson belőle. A tojásos-cukros virágokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára vagy tepsire, és tárold hűvös helyen egy éjszakán keresztül, amíg megköt rajtuk a máz. Sütemény díszítésére használd őket!
Meseszép virágdekorációk
Ha nemcsak a süteményt, de az asztalt is virágokkal dekorálnád, mutatunk néhány csodás ötletet, ami üdévé és meghitté varázsolja a helyiséget!
- dekoráció
- virág
- díszítés
- cukor
- különleges recept
- csináld magad
- süteménydíszítés
- húsvéti díszítés
- lépésről lépésre
- kandírozás
- Húsvét
OLVASD EL EZT IS!
- kakaó
- húsvéti receptek
Kakaós fonott kalács a nagyi receptje alapján
- húsvéti receptek
- amerikai palacsinta
A tökéletes amerikai palacsinta receptje
- piskóta
- húsvéti receptek