Készíts otthon kandírozott virágot! Gyönyörű, csillogó ehető díszek sütire

Nyűgözz le mindenkit különleges sütidíszekkel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A valódi, profi kandírozás nagyon hosszú folyamat, akár napokat, sőt, heteket is igénybe vehet. Ám szerencsére létezik egy otthoni módszer, amivel hasonlóan mutatós cukrozott virágszirmokat készíthetsz.

A művelet igényel némi konyhai gyakorlatot, egy egész éjszakát és még több türelmet, de ha van rá időd, megéri energiát fektetni bele, mert az eredmény csodálatos lesz.

Kandírozott virágfejek

Hozzávalók:

  • friss virágfejek - ibolyát, árvácskát vagy más ehető virágot ajánlunk
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál víz
  • finom szemű kristálycukor

Elkészítés ideje:

Egy óra + egy éjszaka szárítás.

Elkészítés menete:

Csípd le a szárukról a virágfejeket, alaposan mosd meg őket, majd csepegtesd le, és hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. Ezalatt verd fel a tojásfehérjét a vízzel, de ne várd meg, amíg kemény lesz, az a jó, amikor még csak kezd habosodni.

Egy vékony ecsettel kend meg a virágfejek minden oldalát a tojással, majd nagyon óvatosan forgasd bele őket egyenként a cukorba - figyelj rá, hogy mindenhová jusson belőle. A tojásos-cukros virágokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára vagy tepsire, és tárold hűvös helyen egy éjszakán keresztül, amíg megköt rajtuk a máz. Sütemény díszítésére használd őket!

Meseszép virágdekorációk

Ha nemcsak a süteményt, de az asztalt is virágokkal dekorálnád, mutatunk néhány csodás ötletet, ami üdévé és meghitté varázsolja a helyiséget!

Virágtenger az asztalra: gyönyörű tavaszi csokrok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

amerikai palacsinta lead
  • húsvéti receptek
  • amerikai palacsinta

A tökéletes amerikai palacsinta receptje

Ezt is szeretjük