Készíts otthon kandírozott virágot! Gyönyörű, csillogó ehető díszek sütire
Nyűgözz le mindenkit különleges sütidíszekkel!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A valódi, profi kandírozás nagyon hosszú folyamat, akár napokat, sőt, heteket is igénybe vehet. Ám szerencsére létezik egy otthoni módszer, amivel hasonlóan mutatós cukrozott virágszirmokat készíthetsz.

A művelet igényel némi konyhai gyakorlatot, egy egész éjszakát és még több türelmet, de ha van rá időd, megéri energiát fektetni bele, mert az eredmény csodálatos lesz.

Kandírozott virágfejek

Hozzávalók:

  • friss virágfejek - ibolyát, árvácskát vagy más ehető virágot ajánlunk
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál víz
  • finom szemű kristálycukor

Elkészítés ideje:

Egy óra + egy éjszaka szárítás.

Elkészítés menete:

Csípd le a szárukról a virágfejeket, alaposan mosd meg őket, majd csepegtesd le, és hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. Ezalatt verd fel a tojásfehérjét a vízzel, de ne várd meg, amíg kemény lesz, az a jó, amikor még csak kezd habosodni.

Egy vékony ecsettel kend meg a virágfejek minden oldalát a tojással, majd nagyon óvatosan forgasd bele őket egyenként a cukorba - figyelj rá, hogy mindenhová jusson belőle. A tojásos-cukros virágokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára vagy tepsire, és tárold hűvös helyen egy éjszakán keresztül, amíg megköt rajtuk a máz. Sütemény díszítésére használd őket!

Meseszép virágdekorációk

Ha nemcsak a süteményt, de az asztalt is virágokkal dekorálnád, mutatunk néhány csodás ötletet, ami üdévé és meghitté varázsolja a helyiséget!

OLVASD EL EZT IS!

amerikai palacsinta lead
  • húsvéti receptek
  • amerikai palacsinta

A tökéletes amerikai palacsinta receptje

Ezt is szeretjük