25 perces epres muffin a locsolóknak és a vendégeknek
Muffint sütni nem nagy ördöngösség, még eperrel sem.
Az eperszezon idején kár lenne kihagyni egy olyan receptet, mint a következő muffin. Egyszerű, gyors és mennyei, tehát ha vendégeket vársz húsvétra, őket is elkápráztathatod vele.
Ráadásul hozzávalók tekintetében sem kell nagy összegeket költened, tehát ha jól számoljuk, már öt érv is szól mellette. Próbáld ki!
Epres muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 marék eper
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a csipetnyi sót keverd össze egy tálban. Egy másikban a szobahőmérsékletű vajat vegyítsd össze a tojással és a tejjel, majd amikor kikeverted, add hozzá a száraz keverékhez. Ha nem érzed elég folyósnak a tésztát, még egy icipici tejet adhatsz hozzá.
Az epret alaposan mosd meg, szedd le a levelét, ha van rajta, majd vágd kisebb kockákra. Keverd bele a gyümölcsöt a tésztába, és adagold ki azt a muffinsütőbe állított papírkapszlikba.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyed óráig süsd a muffinokat, majd végül ízlés szerint porcukorral megszórva tálald őket.
A receptből körülbelül 12-15 darab muffin lesz, attól függően, mennyit teszel egy papírba. Ha ennél többet szeretnél készíteni, érdemes megduplázni a hozzávalók mennyiségét.
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- húsvéti receptek
Kakaós fonott kalács a nagyi receptje alapján
- tojás
- szendvicskrém
Isteni tojáskrém házilag
- piskóta
- húsvéti receptek