Isteni tojáskrém házilag
Szendvicsbe is tökéletes
A tojáskrém közel sem egyenlő azzal a masszával, amit anno a menzán hasonló névvel illettek. Íme, egy igazán finom változat!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tojáskrémről sokaknak a menzai koszt ugrik be, amikor finomnak korántsem nevezhető, sárgás trutymóval kenték meg a kenyereket, a végeredményt tojáskrémes szeletnek nevezve.

Azonban az igazi tojáskrémnek ehhez semmi köze, ha jól van elkészítve, egyáltalán nem rossz, sőt. Szendvicsbe, vaj helyett például tökéletes.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.

Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.

Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.

Fotó: Gyepes Gabojsza, gabojsza.cafeblog.hu

Előrelátó háziasszonyoknak

A locsolók imádják a vendégváró falatokat, ezért jobb, ha időben felkészülsz az érkezésükre.

Blog.hu ajánló