Lapcsánka: így készítsd el az eredeti szabolcsi recept alapján
Kicsit olajos, és biztos, hogy nehéz, de a lapcsánka az egyik legfinomabb magyar étel.
Krumpliprósza, tócsni, mackó - ki tudja, hány neve létezik még tájegységenként a lapcsánkának.
Ám nemcsak a név, hanem az elkészítés is merőben különbözik, mi most a klasszikus szabolcsi receptet mutatjuk be. Próbáld ki!
Lapcsánka
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit hámozd meg, és a krumplireszelőn reszeld le. A fokhagymát szintén hámozd meg, és végül ezt is reszeld bele a lapcsánkatésztába.
Kezdd el a lisztet hozzászitálni, de ügyelj az arányokra. Elképzelhető, hogy még a 20 deka is sok lesz bele, ha viszont nagyon vizes a krumpli, akár többet is felvesz. A tészta akkor jó, ha még kicsit folyós, de azért nem csepeg.
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
Ízlésed szerint sózd, borsozd, illetve, ha nagyon tömörnek találod így az állagát, akkor egy kis tejjel vagy tejföllel lazítsd fel. Végül forró olajban süsd ki a lapcsánkákat.
Ünnepre hangolva
Ha szereted a hasadat, akkor mindenképpen próbáld ki húsvéti süteményeinket!
Fotó: Egy konyha blogoldal
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsleves
Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján
- krumpli
- lángos
A tökéletes krumplilángos receptje: így készítik Borsodban
- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani
- húsvéti receptek
- Húsvét