Lapcsánka: így készítsd el az eredeti szabolcsi recept alapján
Kicsit olajos, és biztos, hogy nehéz, de a lapcsánka az egyik legfinomabb magyar étel.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Krumpliprósza, tócsni, mackó - ki tudja, hány neve létezik még tájegységenként a lapcsánkának.

Ám nemcsak a név, hanem az elkészítés is merőben különbözik, mi most a klasszikus szabolcsi receptet mutatjuk be. Próbáld ki!

Lapcsánka

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit hámozd meg, és a krumplireszelőn reszeld le. A fokhagymát szintén hámozd meg, és végül ezt is reszeld bele a lapcsánkatésztába.

Kezdd el a lisztet hozzászitálni, de ügyelj az arányokra. Elképzelhető, hogy még a 20 deka is sok lesz bele, ha viszont nagyon vizes a krumpli, akár többet is felvesz. A tészta akkor jó, ha még kicsit folyós, de azért nem csepeg.

Ízlésed szerint sózd, borsozd, illetve, ha nagyon tömörnek találod így az állagát, akkor egy kis tejjel vagy tejföllel lazítsd fel. Végül forró olajban süsd ki a lapcsánkákat.

Ünnepre hangolva

Ha szereted a hasadat, akkor mindenképpen próbáld ki húsvéti süteményeinket!

Fotó: Egy konyha blogoldal

Ezt is szeretjük