Gáspár Lacit durván megsértették az X-Faktor első válogatójában: a külsejére tett megjegyzést egy versenyző

A 2021-es X-Faktor első válogatójában könnyekben és meghatottságból sem volt hiány, de egy botrány is becsúszott.

x-faktor-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Két év kihagyás után új műsorvezetővel és női mentorral indult el tegnap este a hazai X-Faktor jubileumi évada. Gáspár Laci, Puskás Peti és ByeAlex Csobot Adéllal kiegészülve ismét mentorszékbe ültek, hogy 10. alkalommal is megtalálják az ország legtehetségesebb előadóját, akiben ott van az a bizonyos X. 

Az első válogatóban a félresikerült produkciók után befutottak a páratlan tehetségek, könnyekből és érzelmes dicséretekből sem volt hiány, de botrányból is kijutott. 

A 2021-es X-Faktor első válogatója

A jubileumi adás egy olyan 51 éves férfival indult, akinek humoros, a mentorokról és az új műsorvezetőről, Miller Dávidról szóló rapszövege Csobot Adélnak nem jött be, de a rutinos mentorok mindegyike igennel jutalmazta. A hasbeszélő Turák Leila Gabriella produkciója hatalmas élményt nyújtott az X-Faktor zsűritagjainak, főleg Puskás Petinek, de az énekhang nem volt elég a továbbjutáshoz. 

puskas-peti-hasbeszelo
Fotó: RTL Magyarország

Az első átütő zenei élményre fél órát kellett várni: Aleksza Annabella, a 22 éves egyetemi hallgató a belgrádi zeneakadémián a csoporttársainak elárulta, hogy jelentkezik az X-Faktorba, de a szüleinek nem. A négy mentor állva tapsolta meg, a szüleit felhívhatta, hogy négy igent zsebelt be.

A Neoton Famíliát éneklő 17 éves fiú, a lovasoktató és a saleses lány, illetve a megnyerő mosolyú egyetemista srác is továbbjutott, de a Pécsről érkezett, 19 éves, idén érettségizett Mehringer Marcell volt az, aki a leginkább belopta magát a mentorok szívébe.

"Olyan érzelemmel teli produkció volt, hogy egy kicsit szerelmes is lettem" - áradozott Csobot Adél. Puskás Peti szerint az X-Faktorban a helye, míg ByeAlex azt mondta, igazi sztárforma, reméli, ha idén a fiúkat kapja, együtt melóznak, majd miután a srác elhagyta a színpadot, kijelentette: kevés nála szimpatikusabb alak van. Természetesen négy igennel továbbjutott. 

mehringer-marcell
Fotó: RTL Magyarország

A 49 éves színész, Kecskeméti Róbert karneváli hangulatot teremtett a színpadon, ami a mentorok szerint hiányzott a műsorból, így három igent adtak neki, csak ByeAlex mondott neki nemet. A saját dallal érkezett, 17 éves Kiss Vivien viszont lenyűgözte. Azért állt fel, mert szerinte ennyi idősen egy ilyen dalt írni nem semmi, és a lány nagyon jól el is énekelte. Négy igen lett a jutalma. Csobot Adél "Én vagyok a legnagyobb rajongód!" kiáltással fel is ment a színpadra megölelni. 

kiss-vivien
Fotó: RTL Magyarország

Nagy Regina Martina a válogató napján lett 14 éves, és egy Marót Viki-számmal aratott hatalmas sikert. "Ritkán látok olyan manírok nélküli, őszinte dolgot, mint nálad. Ha én kapom a lányokat, biztos, hogy elviszlek a Mentorházig" - áradozott ByeAlex, akivel a többi zsűritag is egyetértett, így a lány négy igennel vonulhatott le a színpadról.  

ADD Night zenekar tagjai csak három hónapja zenélnek együtt, de a közönséget és a mentorokat megvették, négy igent kaptak.

hollosi-mate
Fotó: RTL Magyarország

A 21 éves Hollósi Márton rapszövegéből kiderült, hogy agydaganattal küzdött. Gáspár Laci könnyei is eleredtek, a négy mentor felállva tapsolt neki. Továbbjutott a Táborba. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Gáspár Laci épp szóvá tette, hogy igazán ergya produkcióban még nem volt részük. Nem kellett sokat várnia rá, a 67 éves, edzőként dolgozó Vörös László potencianövelőről írt, saját dala annyira nem nyerte el a tetszését, hogy le is intette a produkciót, amiből botrány kerekedett. 

beszolos-pasi
Fotó: RTL Magyarország

- Ennek ellenére, hogy nem tetszett a szám, ahogy most kinézel, szeretnék neked adni egy edzéstervet, hogy jól nézzél ki.

Mert most, ne haragudjál, úgy nézel ki, mint egy három hónapos terhes.

Ezt halál komolyan mondom. Sokkal jobban nézek ki, mint te. És hány éves vagy? Nem akarlak megsérteni, de így nézel ki!

gaspar-laci
Fotó: RTL Magyarország

- Ne bántsd meg a másik embert azért, mert te nem tudsz semmit! Azért sértődtél meg, mert nem tudsz énekelni meg zongorázni? - reagált a sértésre Gáspár Laci, akinek a versenyző ezt követően azt vágta a fejéhez, hogy nem tud gitározni és playbackel. 

- Csak a korod miatt tisztellek. Ne bántsd meg a másik embert, én megadtam neked a tiszteletet - emelte fel végül a hangját a 42 éves mentor, aki ezt követően Puskás Petihez fordult, miért nem rakja már ki a tiszteletlen versenyzőt. Azt a választ kapta, hogy azért, mert tart tőle. 

A botrány után a 19 éves, latin ritmusokkal hódító Laura Perez Garcia produkciója felcsábította a színpadra Gáspár Lacit, de a 16 éves Luca Dalma, a 17 esztendős Szajkó Attila, Mitykó Krisztián és az egész osztályával érkező 46 éves angoltanár, Jung Ferenc is belépőt nyert a Táborba.

ferenczi-kamilla
Fotó: RTL Magyarország

Az első válogató végén a legnagyobb sikert a húszéves, Marosvásárhelyről érkező, zenepedagógiai egyetemre járó Ferenczi Kamilla aratta Lady Gaga Shallow című számával. 

Gáspár Laci azt kiabálta: "A lányok csapatát akarom! Te ott leszel az élő show-ban!" Csobot Adél pedig azt: "Istenem, én ezt keresem! Annyira jó, hogy itt vagy!" Puskás Peti szerint eddig ez volt a legnagyobb pillanat az X-Faktor idei évadában, ByeAlex pedig közölte a lánnyal, hogy az azért született, hogy egész életében a zenével foglalkozzon. 

Danics Dóra, a hazai X-Faktor első női győztese

Danics Dóra 2012-ben, az X-Faktor harmadik évadában a Mentorok Házáig jutott, de nem adta fel az álmait, a következő évben is jelentkezett az RTL Klub tehetségkutatójába, amit aztán meg is nyert, ő lett a magyar széria első női győztese.

Ezt is szeretjük